Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Naučni skup u službi sporta, zdravlja i životne sredine
Datum:
27.11.2017
Izvor:

Ovogodišnji naučni skup bio je pokušaj da se pruži odgovor na mnoga otvorena pitanja savremenog sporta, zdravlja i ekologije, kao i njihovog mesta u društvu i na taj način omogući veliki iskorak ka novim korisnim i funkcionalnim znanjima. 

 

Fakultet za sport je nastojao da ovom Konferencijom, sa naučnog i stručnog aspekta, afirmiše i promoviše tradicionalne i nove vrednosti savremenog sporta, gde se vrši razmena znanja, iskustva i informacija značajnih za sport, zdravlje i životnu sredinu.

 

Plenarna sesija održana je u Hali 1 Beogradskog sajma, a svojim prisustvom uveličali su Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport, Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Bojan Jaćimović, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije.

 

Dekanka Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" prof. dr Ivanka Gajić je istakla veliki značaj u održavanju ovakvih naučnih skupova:

 

- Kao visokoobrazovna institucija postavili smo visoke ciljeve u obrazovanju sportskog kadra. Srpski sport je svojim vrhunskim rezultatima pred nauku i akademsko obrazovanje postavio nove kompleksnije zadatke svestan činjenice da se do rekorda i medalja ne dolazi samo talentom, upornošću i radom pojedinaca, već je prisustvo nauke neophodno. Za vrhunske sportske rezultate neophodno je i korišćenje savremenih naučnih i tehnoloških dostignuća i veština. Zbog toga se i ovogodišnja naučna konferencija "Sport, zdravlje, života sredina" tradicionalno održava na Sajmu sporta, čiji je cilj da se prate svetski trendovi u oblasti sporta i neminovna povezanost nauke, sporta i životne sredine - rekla je prof. dr Ivanka Gajić.

 

Ovo je 11. naučna konferencija koju je organizovao Fakultet za sport, a uvodna predavanja na plenarnoj sesiji održali su doc. dr Janez Vodičar na temu „Sportski trener i njegova uloga u sportu". Na temu „Značaj sportskog pedagoga za razvoj zdravog životnog stila dece i omladine“ govorio je doc. dr Vedran Hadžić, dok je Vladimir Lovrić održao predavanje na temu „Održiva i energetski efikasna arhitektura sportskih objekata“.

 

Tematski paneli i rad po grupama održani su na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i tom prilikom prezentovana su čak 34 naučna rada.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage