Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Pobednici Google takmičenja
Datum:
28.09.2010
Izvor:
Na Google takmičenju na hiljade ljudi iz više od 170 zemalja poslalo je preko 150.000 ideja. Izbor je sužen na 16 ideja za koje se javno glasalo.

Tokom proteklih 12 meseci, pregledani su konkretni predlozi koji se bave ovim idejama. Ukupno 10 miliona dolara biće uloženo u pet inicijativnih organizacija koje rade na rešenjima za svaki od ovih globalnih izazova.

Predstavljamo vam pet ideja koje je dobilo najviše glasova i koje su proglašene za pobednike ovog projekta.

Ideja: Napraviti obrazovni sadržaj koji je dostupan on-line besplatno

Projekat finansira: Khan Akademija je neprofitna organizacija koja pruža visoko kvalitetno, besplatno obrazovanje za sve, bilo gde putem on-line biblioteka sa više od 1.600 nastavnih video sadržaja. Dva miliona dolara obežbeđeno je kao podrška stvaranju više kurseva i kao pomoć Khan Akademiji za prevođenje njihove glavne biblioteke na većinu jezika koji su u široj upotrebi.

Ideja: Unapređenje nauke i inženjerskog obrazovanja

Projekat finansira: FIRST je neprofitna organizacija koja promoviše naučno i matematičko obrazovanje širom sveta putem ekipnih takmičenja. Njena misija je da inspiriše mlade ljude da budu naučni i tehnološki lideri omogućavajući im sticanje radnog iskustva sa profesionalnim inženjerima i naučnicima. Tri miliona dolara ulaže se u novi početak razvoja tima studenata iz programa pogonske robotike za prikupljanje sredstva koja će osnažiti  više timova studenata za učešće u FIRST-u.

Ideja: Napraviti Vladu transparentnijom

Projekt finansira: Public.Resource.Org je neprofitna organizacija usmerena na pružanje on-line pristupa javnim dokumentima Vlade u Sjedinjenim Državama. Biće uloženo 2 miliona dolara kako bi Public.Resource.Org dao potporu Law.Gov inicijativi, koja ima za cilj da svi primarni pravni materijali u SAD-u budu dostupni svima.

Ideja: Inovacija u javnom prevozu

Projekt finansira: Shweeb je koncept za kratke i srednje relacije, urbanog ličnog prevoza, koji se zasniva na korišćenju vozila sa ljudskim pogonom na prugama sa jednim kolosekom. Ulaganjem milion dolara finansiraju se istraživanja i razvoj testiranja Shweeb tehnologija za urbane sredine.

Ideja: Osigurati kvalitetno obrazovanje za afričke studente

Projekt finansira: Afrička Institut za Matematičke nauke (AIMS) je centar za matematiku i naučno obrazovanje i istraživanje u Cape Town-u, u Južnoj Africi. Cilj je jednogodišnje povezivanje programa za visoku stručnu spremu koja pomaže sticanje veština i znanja neophodnog za Masters i doktorske studije. Ulaganjem od dva miliona dolara finansiraće se otvaranja dodatnih AIMS  centara za promociju diplomskih studija matematike i prirodnih nauka u Africi.

Svaka ideja je široka, ambiciozna, višegodišnja misija.

Izvor: Poslovno jutro
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage