Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Najboljim stipendistima Fonda za mlade talente posao u NIS-u
Datum:
02.06.2013
Izvor:
Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin najavio je danas da će Naftna industrija Srbije (NIS) od jula, na godinu dana, zaposliti najbolje stipendiste Fonda za mlade talente “Dositeja”.

Borovčanin je u Novom Sadu, gde je u organizaciji pomenute kompanije za stipendiste Ministarstva omladine i sporta – Fonda za mlade talente “Dositeja” održana manifestacija “Career days”, naveo da će nakon isteka tog perioda mnogi od njih dobiti u NIS-u posao na neodređeno vreme.

NIS na taj način, kako je istakao, želi da stimuliše učenike i studente na to da stiču znanje iz oblasti prirodnih nauka, s obzirom na to da su kadrovi tog profila potrebni pomenutoj kompaniji.

Današnja manifestacija označila je početak sprovođenja Protokola o saradnji, koji su NIS i Ministarstvo omladine i sporta potpisali početkom februara. Cilj ovog dokumenta jeste podrška talentovanim učenicima i studentima koji su stipendisti Fonda za mlade talente “Dositeja”.

Današnja manifestacija organizovana je u okviru projekta “Energija znanja”, koji obuhvata različite vidove saradnje NIS-a, naučnih ustanova i univerziteta.

NIS će ove godine, preko projekta “NIS šansa 2013”, angažovati ukupno 300 mladih sa završenom srednjom školom i fakultetom. 

Do sada je više od 400 mladih 2010. i 2011. godine dobilo priliku da radi i usavršava se u toj kompaniji.

NIS studentima i učenicima srednjih škola, koje stipendira i nagrađuje Fond za mlade talente “Dositeja”, omogućava pohađanje stručne prakse i radionica, kao i zapošljavanje diplomiranih stipendista tog fonda prema potrebama i mogućnostima kompanije.

Manifestaciji su prisustvovali i menadžer za saradnju sa univerzitetima u NIS-u Snežana Lakićević, direktor Beogradske otvorene škole Vesna Đukić i predstavnik Fonda za mlade talente Miloš Radosavljević.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage