Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
STIPENDIJE

Stipendija predstavlja vid finansijske pomoći koja se dodeljuje istaknutim pojedincima u cilju nagrađivanja postignutih rezultata u prethodnom periodu, ali i radi stimulisanja daljeg obrazovanja, istraživanja ili profesionalnog usavršavanja.

Stipendije Stipendije se dodeljuju u oblasti obrazovanja i to srednjoškolskog uzrasta, studentskog obrazovanja, postdiplomskih usavršavanja, ali isto tako dodeljuju se i onima koji imaju talenat u oblasti sporta, kulture, umetnosti...

Najzastupljenije su stipendije koje su namenjene studentima. Ove stipendije mogu da se dodeljuju onima koiji su  tek upisali određeni fakultet u zemlji ili inostranstvu, zatim onima koji su ostvarili visoki prosek tokom studija, kao i diplomiranim studentima koji žele da nastave usavršavanje kroz specijalističke, magistarske i doktorske studije.

Takođe, stipendije mogu da budu namenjene i za kraća studijska putovanja ili boravak u inostranstvu radi usavršavanja stranih jezika ili u cilju posete seminara, konferencija, radionica.

Stipendije su najčešće materijalne prirode, gde se primaocu stipendije mesečno ili u drugim vremenskim intervalima uplaćuje određeni iznos novca. Sa druge strane, pod stipendijama se podrazumeva i pokrivanje troškova školarine, smeštaja, hrane ili drugih troškova za vreme studiranja van mesta prebivališta. Navedeni troškovi mogu biti nadoknađeni u celini ili delimično.

Stipendije su izuzetno značajne pre svega zato što pružaju mogućnost onima koji poseduju talenat i dobre rezultate, a pritom nemaju dovoljno finansijskih sredstava, da nastave svoje obrazovanje i usavršavanje.

 

Lista oglasa

  Aktivni oglasi za stipendije:

  Lista oglasa

 


Saveti za stipendije
 Saveti za stipendije:
 Kome su namenjene stipendije?
 Ko su davaoci stipendija u Srbiji?
 Šta je potrebno da bi se dobila stipendija?
 Priprema aplikacije za stipendiju
 Testiranje za dodelu stipendija

Stipendije na email  Oglasi za stipendije na email: 
  Prijavi se na Alert!

Učitavanje ...
LoadingImage