Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Treća generacija Vip stipendista posetila Telekom Austrija Grupu u Beču
Datum:
16.11.2010
Izvor:
U okviru projekta „Budi Vip student“ koji je namenjen usavršavanju talentovanih studenata u oblasti telekomunikacija u Srbiji, kompanija Vip mobile organizovala je prošle nedelje četvorodnevno studijsko putovanje u Beč za treću generaciju svojih stipendista. Studenti su tom prilikom posetili centralu Telekom Austrija Grupe, kao i kompaniju A1 Telekom Austrija. A1 Telekom Austrija je jedna od osam članica Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije na prostoru centralne i istočne Evrope, koja u Srbiji posluje kroz Vip mobile. A1 Telekom Austrija nastala je spajanjem Telekoma Austrija i mobilkoma austria u julu ove godine i vodeći je provajder integrisanih telekomunikacionih usluga na austrijskom tržištu.

Telekom Austrija Grupa ima više od 21 milion korisnika u osam zemalja u kojima posluje. Portfolio kompanije čine proizvodi i usluge u oblasti telefonije, širokopojasni Internet, multimedijalni servisi, data i IT rešenja, veleprodaja i rešenja za plaćanje putem mobilnog telefona. A1 Telekom Austrija ima 5 miliona korisnika mobilne i 2,3 miliona korisnika fiksne telefonije u Austriji.

Tokom boravka u Beču, top menadžeri Telekom Austrija Grupe i A1 Telekom Austrija predstavili su studentima strategiju Grupe i održali predavanja o inovativnim servisima i tehnologiji koja se koristi u kompaniji A1 Telekom Austrija i koji je čine liderom u inovacijama na evropskom i svetskom nivou. Akademci su prisustvovali praktičnoj demonstraciji upotrebe optičkih vlakana u telekomunikacijama koji predstavljaju tehnologiju naredne generacije. Takođe su im predstavljene brojne mogućnosti i opcije koje nudi IP TV - aonTV, zajedno sa demostracijom 3D tehnologije koja se smatra trendom budućnosti.  Usluga aonTV MediaBox obezbeđuje povezivanje televizora sa računarom i mobilnim telefonom i omogućava korisnicima da pristupe video materijalu, fotografijama i muzičkim fajlovima čak i kada im je kompjuter isključen.

Studenti su bili impresionirani brzinom i kvalitetom prve LTE mreže koja je puštena u rad sredinom oktobra u Beču. LTE je četvrta generacija mobilnih mreža koja omogućava prenos podataka brzinom od 150 Mbita u sekundi. Velika brzina protoka podataka omogućava na mobilnom telefonu upotrebu aplikacija kao što su video snimci sa digitalnim kvalitetom slike, korišćenje kompleksnih servisa za poslovne korisnike ili igrice sa složenom grafikom.

Gosti iz Srbije obišli su i Arsenal, tehnološki centar kompanije A1 Telekom Austrija, odakle se nadgleda kompletan fiksni, mobilni i IP saobraćaj. Poseban utisak na njih su ostavili veličina i funkcionalnost centra za nagledanje mreže, sobe sa serverima i servisnog centra.

Za kraj, studenti su obišli Institut za telekomunikacije Tehničkog univerziteta u Beču. Ovaj Institut blisko sarađuje sa kompanijom A1 Telekom Austrija i mnoga otkrića iz njihovih laboratorija implementiraju se u proizvode i usluge koje nudi austrijski operater.

Izvor: VIP
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage