Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Internacionalna škola u Beogradu dodelila dve stipendije
Datum:
29.10.2013
Izvor:
Internacionalna škola u Beogradu je ove godine, prvi put od svog osnivanja, dodelila stipendije dvoma učenicima srpske nacionalnosti sa izuzetnim akademskim potencijalom. Stipendisti su započeli novu školsku godinu u svom novom internacionalnom okruženju i tako dobili jedinstvenu priliku da steknu diplomu međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma). Program stipendiranja će se nastaviti i u narednim godinama, pa će sledeće godine još dva učenika dobiti stipendije ISB. 

Stipendije su dodeljene na osnovu poznavanja engleskog jezika, prethodnog uspeha u školi i učešća u vannastavnim aktivnostima, postignutih rezultata na prijemnom testu ove škole, kao i finansijskih ograničenja porodica kandidata.

„Bilo nam je teško da donesemo odluku o tome koji će od prijavljnih kandidata dobiti stipendiju. Srbija ima veliki broj mladih ljudi koji su veoma talentovani i imaju akademski potencijal, zbog čega nam nije bilo lako da odaberemo samo dvoje učenika koji će se pridružiti našoj srednjoj školi“ – izjavio je dr Robert Riš, direktor Internacionalne škole u Beogradu. „U cilju promovisanja izuzetnih akademskih sposobnosti, nastavićemo program stipendiranja učenika srpske nacionalnosti i u narednim godinama. Radujemo se upoznavanju kandidata za školsku 2014/15 naredne godine, jer želimo da u svakom razredu srednje škole imamo pojednog stipendistu.”

Iako dolaze iz različitih sredina (Osnovna škola “Branislav Nušić“ iz Beograda i Prva kragujevačka gimnazija) Aleksa Blagojević i Natalija Stojanović su se lako uklopili u nastavni program Internacionalne škole i već stekli drugove. Kako kažu, u početku im nije bilo lako da celodnevno funkcionišu u sredini gde se govori engleski jezik, i da je bilo trenutaka frustracije kada su znali odgovore (na srpskom jeziku), ali im je nedostajao vokabular na engleskom da se izraze. Takođe su im nedostajali i njihovi drugari. Sada su, međutim, sa odličnim akademskim uspehom završili prvi kvartal i kažu kako uživaju u školi i u mogućnosti da aktivno uče, kao što je to na primer slučaj u školskoj laboratoriji.

Stipendije Internacionalne škole obuhvataju naknadu školarine, taksu za upis i taksu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, kao i troškove vannastavnih aktivnosti.

Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine i ima veoma bogatu istoriju, izvanredna nastavna sredstva, požrtvovane nastavnike i moderne objekte u kojima pruža obrazovanje na svetskom nivou. Danas škola ima 388 učenika, pripadnika 48 nacionalnosti, od kojih je 24 odsto iz Srbije. Internacionalna škola u Beogradu je član mnogih asocijacija, među kojima su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope.

Za više informacija, posetite: www.isb.rs
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage