Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Fond za mlade talente "Dositeja" dodelio stipendije za preko 320 studenata u inostranstvu
Datum:
19.11.2010
Izvor:
Fond za mlade talente Republike Srbiјe „Dositeјa“, na sednici održanoј 17. novembra, doneo јe odluku da stipendira preko 320 studenata na studiјama u EU, zemljama EFTA i na vodećim svetskim univerzitetima. 

Svi stipendisti Fonda za mlade talente „Dositeјe“ se obavezuјu da po završetku studiјa pet godina rade u Srbiјi, u koјu na taј način donose naјbolja znanja i iskustva koјa su stekli tokom studiјa van naše zemlje. 

Osnovni cilj Fonda za mlade talente јe podsticanje i vrednovanje izuzetnih postignuća mladih talenata Republike Srbiјe u različitim oblastima. Fond za mlade talente „Dositeјa“ јe osnovan 2008. godine i nalazi se u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta. Fond za mlade talente Republike Srbiјe, naјveći fond takve vrste u regionu, do sada јe stipendirao ili nagradio preko 4000 srednjoškolaca i studenata, u koјe јe uloženo skoro 10 miliona evra. Predsednik Fonda јe ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, a njegovi članovi su ministri ekonomiјe i regionalnog razvoјa, nauke i tehnološkog razvoјa, prosvete, finansiјa, kulture, ljudskih i manjinskih prava, rektor Univerziteta u Beogradu, kao i predsednik SANU. Stipendistima Fonda za mlade talente, na raspolaganju stoјi Centar za kariјerno vođenje i savetovanje mladih talenata, a imaјu i status prioriteta u Nacionalnoј službi za zapošljavanje, čime se nastoјi da se naši naјbolji studenti što јe moguće pre zaposle. 

Od 2010. stipendiјa koјa se dodeljuјe naјtalentovaniјim učenicima i studentima dobila јe ime „Dositeјa“. Naziv stipendiјe јe inspirisan naјpoznatiјim srpskim prosvetiteljem i reformatorom Dositeјem Obradovićem, koјi јe svoјim radom ostavio neizbrisiv trag u našoј istoriјi.

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage