Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Britanski CIPR program na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu
Datum:
09.09.2011
Izvor:
Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu i Državni ovlašćeni institut za odnose sa javnošću (Chartered Institute of Public Relations - CIPR) iz Londona potpisali su sporazum o saradnji, koji predviđa realizaciju CIPR studijskog programa za edukaciju studenata u segmentu odnosa sa javnošću (public relations) na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu.

Sa više od 10.000 članova, CIPR je druga po veličini PR asocijacija na svetu i predstavlja jednu od najrespektabilnijih obrazovnih institucija za edukaciju kadrova u oblasti odnosa sa javnošću u Evropi. Studijski program CIPR sprovodi se u obrazovnim institucijama u Ukrajini, Egiptu, Švajcarskoj, Grčkoj, Kipru, Bugarskoj, Nigeriji, Kataru, Dubaiju, Keniji, Siriji, Kazahstanu, Rumuniji i Hrvatskoj, a uskoro će početi i u Srbiji, Rusiji, Jermeniji, kao i u Saudijskoj Arabiji. 

“Realizacija CIPR studijskog programa ojačaće poziciju Univerziteta u Kragujevcu, a naročito Ekonomskog fakulteta, kao renomirane visokoškolske institucije - kako u Srbiji, tako i na međunarodnom planu”, istakao je rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Slobodan Arsenijević na svečanosti povodom pokretanja ovog studijskog programa u Kragujevcu. On je naglasio da fakulteti Univerziteta u Kragujevcu imaju brojne ugovore o saradnji sa inostranim obrazovnim institucijama i da će saradnja Ekonomskog fakulteta sa CIPRom doprineti nastojanju kragujevačkog univerziteta da funkcioniše po svetskim standardima. 

Pokretanje CIPR studijskog programa na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu pozdravili su i Njegova Ekselencija, ambasador Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Srbiji, gospodin Michael Devenport, predstavnici Grada Kragujevca i Privredne komore Srbije. “Srbija će ovom saradnjom pojačati kadar vrlo traženih profesionalaca u oblasti PR, a Univerzitet u Kragujevcu je preduzeo ozbiljne korake u obrazovnoj revoluciji“, rekao je Nj. E. Gospodin Michael Davenport.

Profesor CIPR-a dr Vladimir Krulj naglasio je da pokretanje ovog studijskog programa na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu stvara preduslove za kvalitetnu obuku kadrova za poslove u oblasti odnosa sa javnošću u Srbiji, koji u poslednjih nekoliko godina doživljavaju ekspanziju.     

Na kraju svečanosti, predstavnik CIPR Instituta iz Londona, prof. Sue Wolstenholme uručila je rektoru Univerziteta u Kragujevcu sertifikat ove obrazovne institucije, čime je ozvaničena saradnja sa Ekonomskim fakultetom u Kragujevcu i početak studijskog programa CIPR.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage