Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Internacionalna letnja škola jezika
Datum:
15.07.2012
Izvor:
Beogradska Letnja Škola 2012 po šesti put u Beogradu okuplja sve veći broj mladih iz zemlje, regiona, srpske dijaspore i celog sveta radi profesionalnog usavršavanja na jednom od deset svetskih jezika. Prva smena od 02.-15. jula je završena, a druga smena počinje 16. jula i  traje do 29. jula. 

Program rada škole je podeljen na edukativni i društveno-turistički deo. Edukativni deo sprovodi škola „Concord Communications“ iz Beograda koja je licencirana od strane Londonske Privredne Komore (LCCI: London Chamber of Commerce and Industry). Učesnici imaju mogućnost da usavrše jedan od 10 jezika (engleski, francuski, španski, italijanski, nemački, grčki, ruski, arapski, kineski i srpski) kroz intenzivni dvonedeljni program. 

Društveno–turistički deo se sastoji od celodnevnih i poludnevnih ekskurzija na teritoriji Beograda i Srbije, sa organizovanim programom kroz koji će se učesnici upoznati sa kulturom i istorijom Beograda i naše zemlje. Tokom trajanja škole učesnici će imati organizovane obilaske fruškogorskih manastira, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, kao i obilazak Topole i Oplenca. 

Kako je jezik jedno od osnovnih sredstava komunikacije, Beogradska letnja škola pruža mogućnost da se kroz prevazilaženje jezičkih barijera, uz širenje tolerancije i međukulturne komunikacije ostvari povezivanje mladih iz celog sveta, budući da Beograd postaje nezaobilazni obrazovni i kulturnoturistički centar jugo-istočne Evrope.

Prošle godine, Beogradska Letnja Škola je dobila i pojačanje od volontera „Belgrade Greeters“-a, čiji su mladi studenti biti autentični vodiči svojim vršnjacima kroz Beograd. Projekat realizuje Fond za Međunarodnu Komunikaciju uz podršku Turističke organizacije Beograda, škole jezika Concord i mnogih drugih organizacija i kompanija.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage