Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Gradonačelnik Beograda primio stipendiste sa juga Srbije
Datum:
19.11.2010
Izvor:
Gradonačelnik Dragan Đilas primio je danas u Starom dvoru srednjoškolce sa juga Srbije, inače stipendiste vladinog Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Osim poklona dobrodošlice i obilaska prestonice sa vodičima Turističke organizacije Beograda, gradonačelnik im je takođe obećao da će za njih organizovati dolazak na neki od predstojećih koncerata velikih muzičkih zvezda u Beogradskoj areni. Njihov ponovni dolazak biće i prilika da se druže i upoznaju sa svojim vršnjacima iz Beograda. 

– Zaista smo srećni što možemo da vas ugostimo. Beograd je grad otvorenog srca i spreman je da prihvati sve one koji žele da ga posete, da ovde studiraju ili žive.  Želimo da ponovo budete naši gosti i mi ćemo vam dostaviti spisak kad koja muzička zvezda nastupa u Beogradu. Budite optimisti i pozitivni, jer ste mnogo mladi da biste se plašili kako će biti sutra, o tome ćemo brinuti mi stariji – rekao je Đilas.

Prijemu je prisustvovao i gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić i njegova zamenica Dragica Moro, kao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, ujedno i predsednik Korodinacionog tela, koje je za 206 učenika obezbedilo mesečne stipendije od 6.000 dinara. Srednjoškolci su dobili i jednokratnu novčanu pomoć od Poštanske štedionice u iznosu od 5.000 dinara. 

Devetnaestogodišnja Dafina Aliju iz Bujanovca poklonila je gradonačelniku prvi multietnički časopis omladinskog centra „Ti i ja smo mi”, koji su zajednički priredila deca srpske, albanske i romske nacionalnosti. Njena drugarica Milinda Junuzi rekla nam je da joj stipendija puno znači, ali ne samo zbog novca već i zbog prilike da poseti Beograd. 

– Ljudi su nas dobro dočekali i nismo imali neki problem zato što smo Albanci. Nadam se da ćemo u Bujanovcu uskoro imati zajednička mesta gde ćemo moći više da budemo u kontaktu sa srpskom decom. Volela bih da imam drugarice u Beogradu, ali i da idem na koncert Seke Aleksić – rekla nam je Milinda.

I petnaestogodišnji Marko Stamenković iz Preševa rekao nam je da mu dosta znači što je u Beograd stigao zajedno sa albanskom decom i da će novac koji dobije potrošiti na sebe i svoja dva brata. On bi voleo da dođe na koncert Milana Stankovića, ali bi voleo da upozna i Novaka Đokovića.

Izvor: Beoinfo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage