Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Beograd: Brucoši putuju u Grčku
Datum:
05.10.2010
Izvor:
Grupa od 20 brucoša iz najsiromašnijih opština Srbije, koji su tokom školovanja postigli odlične rezultate, u utorak će, u okviru projekta Evropa za sve, otputovati na četiri dana u Solun, najavio je danas potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić, čiji kabinet je organizator putovanja.

Na prvo putovanje van granica Srbije, mladi brucoši odlaze simbolično 5. oktobra, u nastavku projekta Evropa za sve, koji je započeo prošle godine 19. decembra, kada su građanima Srbije ukinute vize za zemlje Evropske unije, podsetio je Đelić.

Prema njegovim rečima, cilj je da se mnogim građanima, koji nisu sami u mogućnosti da obezbede novac, omogući da upoznaju Evropu.

I ovog puta sam srećan što će 20 uspešnih brucoša iz 17 najsiromašnijih opština, otići na putovanje, u Grčku, a za sve njih to je prvi put, rekao je Đelić.

On je poručio mladima da se trud i kvalitet u radu sve više prepoznaju u Srbiji i da će država nastaviti da podržava odlične učenike, nezavisno od materijalnog položaja njihovih roditelja.

Hoćemo da pokažemo svim mladim ljudima da se vredi truditi i da nije tačno da se trud nikad ne isplati, naglasio je Đelić.

Uoči putovanja u EU, brucoš Tehnološkog fakulteta u Boru Stefan Ogreljac izjavio je da se veoma raduje što će prvi put otići u inostranstvo.

"Iako sam upisao tehnologiju, uvek sam voleo istoriju kroz srednju i osnovnu školu, raduje me što idem u Grčku, kolevku civilizacije, gde je sve počelo i veoma se radujem što ću to da vidim", rekao je on.

Putovanje brucošima iz Novog Pazara, Ade, Rekovca, Kladova, Ivanjice, Bora, Bača, Sombora, Kosovske Mitrovice, Vlasotinca, Knjaževca, Vladičinog Hana, Kladova, Bača, Sombora, Bele Palanke, Malog Crnića, Kikinde, Bele Crkve i Prištine omogućili su mnogobrojni sponzori.

Izvor: Novosti
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage