Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Počelo potpisivanje ugovora za dodelu stipendija najboljim srednjoškolcima i studentima
Datum:
15.07.2010
Izvor:
Potpisivanje ugovora za dodelu stipendija za 2010. godinu najboljim beogradskim srednjoškolcima i studentima počelo je danas u Sekretarijatu za obrazovanje. Ugovore će potpisati 185 srednjoškolaca i 163 studenta.

Na konkursu Sekretarijata za obrazovanje učestvovali su redovni učenici druge, treće ili četvrte godine, čiji je prosek ocena najmanje 4,75 i koji imaju prebivalište na području Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa. Za studentske stipendije konkurisali su studenti koji se školuju na budžetu, a upisali su najmanje drugu godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, a sedište u Beogradu, i imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od raspisivanja konkursa. Studenti koji će dobiti stipendije imaju prosečnu ocenu najmanje 9,2, nisu gubili nijednu godinu i položili su sve ispite iz prethodnih godina.

– Na ovaj način grad Beograd nastavlja tradiciju ulaganja u mlade ljude. Verujem da će im stipendije dosta značiti u budućem radu i da će opravdati očekivanja i iduće godine biti još bolji. Oni su budućnost ne samo Beograda već i Srbije. Premda je konkurs bio raspisan za dodelu stipendija za 150 srednjoškolaca i 160 studenata, određen broj učenika imao je isti broj bodova, pa je na naše obrazloženje gradonačelnik odlučio da nijedan student i srednjoškolac koji zaslužuje ne ostane bez stipendije. Grad je pored ovog objavio i konkurs za dodelu stipendija za studente sa invaliditetom, njih 132 je već potpisalo ugovore i isplata će početi danas – rekao je Darko Božić, član Gradskog veća i predsednik obe komisije za dodelu stipendija.

Grad je 2004. godine započeo realizaciju Programa podrške talentovanim srednjoškolcima i studentima. Tada su 43 srednjoškolca i 101 student dobili stipendiju od po 10.000 dinara mesečno. Prošle godine stipendije je primalo 310 talentovanih srednjoškolaca i studenata. Visina ovogodišnje stipendije za učenike je mesečno 15.000, a za studente 17.000 dinara.

– Ugovori za stipendije će biti potpisivani danas i sutra, budući da će ih dobiti velik broj srednjoškolaca i studenata. Veoma smo srećni zbog svih koji su došli do ove prestižne stipendije, jer njihov iznos pokazuje da uvažavamo znanje i napor ovih mladih ljudi da budu na našoj rang-listi. To govori i da grad Beograd ulaže u mlade i njihovo znanje, jer su oni buduća intelektualna elita. Grad će i ubuduće davati stipendije i podržavati talentovane učenike na druge načine, kao što je krajem juna svakom đaku generacije beogradskih srednjih škola dodelio laptop, a osnovnih škola ilustrovanu enciklopediju o Mihajlu Pupinu, Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću – rekla je zamenica gradskog sekretara za obrazovanje Dragica Moro.

Jasna Bujuklić, koja završava četvrtu godinu Pravnog fakulteta, rekla je da je izvanredno što grad ulaže u mlade talente iako nismo bogata država, dok je Aleksandar Damjanović, koji završava prvu godinu Matematičkog fakulteta, rekao da će stipendiju uložiti u opremu za nastavu.

Čak 52 učenika Matematičke gimnazije dobilo je stipendije grada, dok se na listi za studente nalaze imena 23 studenta sa prosekom 10.
 
Izvor: Beoinfo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
 • 09.09.2010.
  Nista od stipendija
  Iako ovde pise da je pocela isplata stipendija jos uvek nisu pocele isplate ni za prvi mesec 2010-e godine,a sada je vec proslo 2 meseca od potpisivanja ugovora!!!!!!
 • Pošalji prijatelju
 • Del.icio.us
 • Digg
 • My Web
 • Facebook
 • MySpace
 • Newsvine
 • Google

Učitavanje ...
LoadingImage