Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Sa studentskom karticom prevoz jeftiniji do 75 odsto
Datum:
04.05.2011
Izvor:
Studenti večnu borbu sa nedostatkom novca i svakodnevnim pritiskom na budžet mogu smanjiti korišćenjem brojnih popusta koji su im na raspolaganju u prestonici.

Po sniženim cenama mogu odgledati predstavu, obići muzeje, razgledati Beograd, otputovati negde širom Srbije, a čak i srediti frizuru. Popust se obično dobija na račun jedne od mnogih studentskih kartica, dok je na pojedinim mestima dovoljno samo pokazati indeks.

Prema poslednjim istraživanjima, 93 odsto studenata izdržavaju roditelji, većina nema svoje izvore zarade, na kulturu troše manje od 2.000 dinara mesečno, a 80 odsto njih ne posećuje muzeje i najlakše se odriče upravo kulturnih sadržaja, iako putem raznih popusta u pozorište, bioskope i galerije mogu da odu za 50 dinara, a ponekad čak i besplatno.
 
Za većinu ovih popusta akademci moraju imati neku od studentskih identifikacionih kartica koje koštaju od 500 do 900 dinara. Najpoznatije su “ETC”, ”Euro 26” i “Ajzak”, koje koristi više od 100.000 studenata u Srbiji.

“Easy Travel Card” (ETC) namenjena je studentima svih univerziteta i viših škola, bez obzira na to da li se radi o budžetskim ili samofinansirajućim studentima osnovnih, postdiplomskih ili specijalističkih studija.

Popusti u autobuskom, železničkom i avio-prevozu kreću se i do 75 odsto.

- ETC kartica namenjena je studentima i postdiplomcima, nezavisno od toga koliko godina imaju. Cilj nam je da poboljšamo standard studenata u našoj zemlji pa je akcenat stavljen na domaće popuste - kažu u sedištu ETC-a.
 
“Euro 26” omogućava preko 200.000 popusta u oblasti kulture, sporta, saobraćaja, trgovine, turizma u 41 zemlji Evrope i oko 300 popusta u Srbiji. Novijeg datuma je “Ajzak“ kartica koja takođe nudi široku paletu pogodnosti.

- Razlika između kartica “Ajzak” i “Euro 26” je ta što je prva namenjena samo učenicima i studentima, a “Euro 26” svim mladim ljudima bez obzira na to da li studiraju ili ne. “Ajzak” je  identifikaciona studentska kartica, koju koristi više od pet miliona studenata širom sveta, pa kao takva u Evropi može da služi umesto pasoša ili lične karte - objašnjavaju u ovoj kompaniji.
 
Savez studenata Beograda obezbedio je akademcima popuste na preglede kod ginekologa, oftalmologa, zubara...

- Trudimo se da osmislimo što više popusta, pa već neko vreme studenti mogu besplatno da razgledaju Beograd na brodu jahting kluba “Kej“, a u prostorijama našeg računskog centra mogu do 17 sati besplatno da koriste internet - kaže Maja Radovanović, predsednik Saveza studenata.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage