Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Najbolji srpski studenti u Evropi
Datum:
29.07.2010
Izvor:

Sto studenata iz Srbije krenulo je na plaćeno putovanje Evropom. Nakon tri dana u prestonici Nemačke, sa interrejl kartom nastavili su put. Jedan od zadataka tokom putovanja je i promocija Srbije.

Visok prosek, znanje stranog jezika i činjenica da ranije nisu putovali van zemlje, kriterijumi su na osnovu kojih su odabrani studenti krenuli put Evrope.

U organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji, već šesti put, sa obezbeđenim voznim kartama, osiguranjem, džeparcem i plaćena 2 noćenja u hotelu, 100 studenata iz Srbije započelo je osvajanje Evrope.

Anketirani studenti su već isplanirali koje zemlje će posetiti - to su Holandija, Belgija, Francuska i Španija.

Vozom preko Budimpešte i Minhena, studenti su stigli u Berlin. Tamo su se našli sa vršnjacima iz Crne Gore, Bosne, Albanije, Makedonije i iz južne srpske pokrajine. Boš fondacija organizovala je radionice čiji je zadatak bolje upoznavanje i zajednički rad.

Prema rečima studenata, pored istraživanja Berlina, uživaju i u druženju sa kolegama iz drugih zemalja.

Akcija koja je nastala za vreme strogog viznog režima kada studenti nisu bili u stanju da obezbede vizu, sada je dobila nov smisao.

"Uvek će mladima iz Srbije, pogotovo dok je Srbija u procesu tranzicije i dok je socijalni status, pogotovo studenata i njihovih roditelja, nizak, postojaće ideja da se pomogne da se što veći broj mladih dobije priliku da upozna Evropu i da proputuje zemlje Evropske unije iz prve ruke" izjavio je Vojislav Milošević iz Evropskog pokreta u Srbiji.

Studenti iz Srbije, pored doživljaja na putu, zadovoljni su i činjenicom da se njihov rad tokom studija isplatio i da visok prosek na fakultetu, ovoga puta, nije ostao neprimećen.

Izvor: RTS

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage