Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Telekom Srbija: Podrška reprezentaciji znanja
Datum:
24.09.2010
Izvor:
Telekom Srbija i Matematička gimnazija u četvrtak su ozvaničili dugogodišnju saradnju, Protokolom o saradnji koji su potpisali Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija, i direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

"Telekom Srbija, na čelu sa generalnim direktorom Brankom Radujkom, već godinama pomaže mlade talente, pokazujući veliko razumevanje za naše učenike kao i za školu u celini", izjavio je na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Matematičke gimnazije direktor Srđan Ognjanović.

"Telekom Srbija je našu školu, čiji učenici postižu vrhunske rezultate kako na takmičenjima širom sveta, tako i kasnije na fakultetu i u profesionalnoj karijeri, prepoznao kao partnera. A veliki je korak kada neko u Srbiji nedvosmisleno pokazuje da ceni i vrednuje rad, znanje i talenat mladih ljudi", rekao je Ognjanović.

Direktor Telekoma Srbija Branko Radujko istakao je značaj velikih uspeha mladih matematičara Srbije:

"Decenijama je prisutno svojevrsno nadmetanje, koja je reprezentacija za Srbiju bitnija - košarkaška, vaterpolo, fudbalska... Telekom Srbija kao veliki sponzor sporta toga je svestan, ali za Srbiju je danas najbitnija reprezentacija znanja. Mladi talenti, reprezentativci u znanju osvojili su samo u prošloj godini 19 medalja na takmičenjima širom sveta, od Kanade do Kazahstana i Kine."

"Pošto smo reprezentaciju znanja prepoznali kao najvažniju za budućnost Srbije, Telekom Srbija će se potruditi da mladi reprezentativci u znanju ne odlaze, kao sportisti, iz zemlje da bi karijeru pravili u inostranstvu, već da ostanu u svojoj zemlji", rekao je Radujko.

"Potpisivanjem ovog ugovora želimo da doprinesemo kvalitetu svakodnevnog rada u ovoj školi, a ne samo da simboličnim nagradama zahvaljujemo njenim đacima kada postignu blistave uspehe na međunarodnim takmičenjima", kaže Radujko.

Radujko je istakao da je za talentovanu decu koja pohađaju ovu školu od velikog značaja mogućnost da videokonferencijskim sistemima budu povezani sa srodnim školama i fakultetima iz inostranstva, kao i potrebu da Matematička gimnazija bude opremljena svom neophodnom savremenom telekomunikacionom infrastrukturom.

"Mi želimo da znanje, naš najbolji proizvod, više ne bude i naš najbolji izvozni proizvod. Telekom Srbija jedna je od kompanija koje mogu da doprinesu naporima da se mladi stručnjaci zadrže u zemlji tako što će dobiti mogućnost da u svojoj zemlji rade i napreduju u struci za koju su se opredelili", istakao je Radujko.

Podrška Matematičkoj gimnaziji u Beogradu istovremeno predstavlja i podršku posebnim odeljenjima u desetak gradova u zemlji, koji rade prema nastavnom programu ove gimnazije.

Radujko i Ognjanović najavili su i sekciju za razvoj mobilnih aplikacija koja će biti formirana u saradnji sa Telekomom Srbija.

"Za zainteresovane učenike biće organizovana stručna predavanja i kreativne radionice, a kao rezultat toga možemo da očekujemo ozbiljne inovacije na tom polju", rekao je Radujko.

Telekom Srbija je potpisivanje Protokola o saradnji obeležio i dodeljivanjem smart telefona šestorici mladih matematičara koji odlaze da školovanje i stručno usavršavanje nastave u inostranstvu.

"Smart telefoni su simboličan poklon da Luka Milićević, Mihajlo Cekić, Aleksandar Vasiljković, Nikola Mrkšić, Dušan Perović i Ognjen Ivković, koji odlaze na Kembridž i Dušan Milijančević koji će školovanje nastaviti u Americi na MIT-u, ostanu u vezi sa najbližima, porodicom, prijateljima i sa Srbijom i da se jednog dana vrate da karijeru prave u svojoj zemlji", rekla je Milica Marković, direktor sektora za PR Telekoma Srbija.

Izvor: MTS mondo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage