Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
DONATOR
Donator:
World Learning
Adresa:
Kralja Milana 4a/27
Grad:
Beograd
Država:
Srbija
Web stranica:
Opis:
Pod okriljem FORECAST ugovora, kancelarija World Learning-a u Srbiji sprovodi za USAID tri programa za izgradnju kapaciteta: program "Participant training", FORECAST program razmene i program "Community Connections".

Kroz program "Participant Training", World Learning pomaže USAID-u i organizacijama koje implementiraju programe USAID-a u sprovođenju treninga na teritoriji SAD, u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji, kao i u evidentiranju programa u USAID bazi podataka. Od 2006. asistirali smo u izvođenju 199 treninga na kojima je bilo ukupno 4415 učesnika.

FORECAST program razmene šalje studente osnovnih studija iz Srbije i Crne Gore na godinu dana u Sjedinjene Američke Države. Od 2007. godine, 76 studenata je studiralo na 19 različitih univerziteta u SAD, a trenutno se tamo nalazi 36 studenata na 17 univerziteta. Još 48 studenata biće odabrano u jesen 2009. za školsku 2010/2011. Pored pohađanja nastave na univerzitetima, studenti žive u studentskim domovima, uključuju se u studentski život na kampusu i bave se društvenim radom kako bi što bolje razumeli američku kulturu.

Program "Community Connections" je počeo da se sprovodi u Srbiji 2008. godine i već je preko njega poslato u SAD ukupno 58 srpskih stručnjaka iz 6 različitih oblasti (seoski turizam, omladina i sport, zapošljavanje mladih, poljoprivredne zadruge i udruženja, marketing, lokalni ekonomski razvoj) na tronedeljni program koji podrazumeva boravak u američkim porodicama, profesionalni razvoj i kulturnu razmenu u 6 različitih zajednica u SAD. Tokom 2009-2010 biće poslato još 60 stručnjaka iz šest novih oblasti (upravljanje otpadom i reciklaža, efikasno sprovođenje Zakona o sukobu interesa, korporativna društvena odgovornost, razvoj stručnih praksi za mlade, zdravlje žena, grupe podrške i palijativna nega za pacijente/bolnice).
Ocena: 
Vaša ocena: 
Aktuelni oglasi donatora:
Nema aktuelnih oglasa donatora!
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage