Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Stefan Stojačić najbolji igrač uličnog basketa na planeti: "Trojke" u obruču, "desetke" u indeksu
Datum:
24.11.2017
Izvor:

Stojačić je počeo kao "osnovac" u Grbavici, da bi odmah prešao u mlađe kategorije Vojvodine, a zatim i Partizana. Bio je član zlatne generacije "orlića" koja je osvojila najsjajnije svetsko i dva evropska odličja, kapiten Mega Vizure, uzdanica Crvene zvezde i Radničkog u Kragujevcu, pa se pre četiri godine povukao sa parketa i posvetio studijama elektrotehnike, iako već ima diplome Ekonomskog i Pravnog fakluteta. Ipak, prošle godine vratio se u redove Vojvodine, da pomogne klubu plasman u elitu i odmah poneo titulu najkorisnijeg igrača lige.

 

Paralelno, igra ulični basket i svetsko priznanje doživljava kao komplimente ekipi koja je krenula od "nule", a na cilj stigla kao trećeplasirana na planeti.

 

- Dobro smo prošli, igrali smo dobar basket i osvojili masters turnire u Mađarskoj i Meksiku, imali uspeha na svakom terenu - kaže Stojačić i ističe saigrače Marka Brankovića, Stefana Kojića, Aleksandra Ratkova i Mihajla Vasića. - Redovni smo na "Đačkom igralištu" i na "Štrandu", odrasli smo pod koševima. "Tri na tri" je popularistička priča za ceo svet, postaje olimpijski sport i interesantan za zemlje koje nemaju košarkašku reprezentaciju i veći broj kvalitetnih igrača.

 

Stojačić se basketu okrenuo na fakultetu, kako ističe, na "elektrijadama", gde je sa kolegama sa FTNosvojio manifestaciju.

 

- Sa generacijom sam, okruženjem koje mi odgovara. Profesionalni sport i studiranje nisu kompatibilni, pa sam zato i pravio pauzu, posvetio se studijama i preostalo mi je još da diplomiram, jer on trpi zbog košarke. Godinu sam podelio u dva dela, ali najvažnije je da se bavim stvarima koje volim - kaže Stojačić, student na smeru mehatronika, čiji je prosek ocena 9,85, a diplomski radi na temu softvera u automobilima.

 

Inače, Stojačić je ove godine sa kolegama osvojio državno prvenstvo u robotici.

 

Sportski geni

Stefan Stojačić u biografiji ima upisano i osvajanje bronzane medalje u šahu na Evropskom prvenstvu u Temišvaru za igrače do 10 godina.

 

- Tada sam imao devet godina, a od table sa 64 polja me odgovorio otac - kaže Stojačić, koji potiče iz sportske porodice: majka Snežana je bila gimnastičarka, otac Zoran košarkaš, dok je brat Strahinja profesionalni košarkaš i trenutno igra u Ostravi u Češkoj, a lane je bio najbolji strelac slovačke lige.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage