Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Ovaj čovek već 10 godina stipendira najbolje studente iz Zrenjanina
Datum:
01.10.2016
Izvor:
Humanitarni fond "Ljilja i Milka Mijatov", koji je pre deset godina osnovao zrenjaninski dobrotvor Đura Mijatov, dodelio je šest studentskih stipendija ovog fonda za školsku 2016/2017. godinu.

Studenti kojima su dodeljene stipendije dobijaće po 5.000 dinara mesečno, u narednih devet meseci.

Ovogodišnji stipendisti su Viktorija Ekreš, student Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, Zrenjanin, sa prosečnom ocenom tokom studija 10, kao i Stefan Ugarčina, sa  Visoke tehničke škole strukovnih studija, takođe sa prosečnom ocenom 10. Isti prosek imaju i stipendisti Mario Balo, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu i Nataša Dukuljev, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu. Desetka je prosek i zrenjaninskih studenata u Novom Sadu, Nemanje Kajteza, sa Fakulteta tehničkih nauka, kao i Sonje Gombar, studenta Prirodno-matematičkog fakulteta.

Svečanom proglašenju novih stipendista Fonda, osim dobitnika stipendija, prisustvovao je i dobrotvor Đura Mijatov i članovi Upravnog odbora.

Na skromnoj svečanosti održanoj u prostorijama Narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, pod čijim okriljem Fond deluje, prigodno je obeležena i desetogodišnjica rada ove humanitarne organizacije.

- Stipendiramo samo najbolje studente i jedini kriterijum su ocene na fakultetu. Fond je prepoznat i po tome što nema nikakvih protekcija u urgencija. Uz to isplata za deset godina nikada nije kasnila – naglasila je Jelena Đorđević, članica Nadzornog odbora fonda, koja je istakla da Đura Mijatov svojim dobrotvorstvom dostojno reprezentuje grad Zrenjanin.

Nadica Jakovljev članica Upravnog odbora Fonda podsetila da je do sada stipendiran 51 student, a da je isplaćena suma od 1,93 miliona dinara.

Dodeljujući prigodne poklone stipendistima direktor GNB “Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić naglasio je da je impresioniran činjenicom da svi ovogodišnji stipendisti imaju prosek 10, a da su neki sa tim prosekom ostali ispod “crte”.

- Ova stipendija mnogo znači, osim materijalnog i sa moralnog aspekta i kao veliki podstrek. Humani gest našeg sugrađanina inspiriše me da i sama, ako jednom budem u situaciji, nekom pomognem i to sa velikim zadovoljstvom – kaže Nataša Dukuljev, jedna od dobitnica.

Foto: Blic.rs/RAS Srbija
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage