Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Stipendija za studentkinju iz Srbije
Datum:
28.07.2010
Izvor:

U okviru svetskog konkursa za stipendiranje najtalentovanijih studenata za nastavak školovanja u Francuskoj, koji su sproveli Crédit Agricole S.A. i Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Francuske, jedna od 10 dodeljenih stipendija u vrednosti od 12.000 EUR pripala je studentkinji iz Srbije.

Na konkurs, koji je bio otvoren do aprila ove godine, prijavio se veliki broj studenata širom sveta, od kojih je stručna komisija odabrala 10 kandidata koji su zadovoljili sve uslove definisane konkursom.

Tako se među najtalentovanijim akademcima našla i predstavnica Srbije, Marina Milošević, studentkinja Novosadskog univerziteta iz oblasti međunarodne ekonomije i menadžmenta koja je dobila priliku da nastavi studije na jednom od najprestižnijih univerziteta u Francuskoj, čuvenom fakultetu Paris Dauphine. Zahvaljujući Crédit Agricole S.A., Marina će pored stipendije u vrednosti od 12.000 EUR, dobiti i tutorstvo u nadležnoj ustanovi, plaćeni staž u okviru Crédit Agricole grupe kao i praćenje nakon boravka u Francuskoj u cilju profesionalne orijentacije i razvoja, te mogu’nost nastavka karijere u Crédit Agricile Srbija.

„Zaista sam srećna što sam dobila priliku da nastavim profesionalno usavršavanje na jednom tako prestižnom fakultetu, i to pod tako dobrim uslovima koje sam dobila zahvaljujući ovoj stipendiji. Smatram da su projekti ovog tipa od izuzetnog značaja za naše talentovane studente koji nemaju mogućnosti za nastavak školovanja i sticanje međunarodnog iskustva.“ – rekla je Marina.

Konkurs je bio otvoren za studente mlađe od 30 godina, a ponuđene stipendije podrazumevaju godinu dana studiranja u Francuskoj za Master 2 ili profesionalni master iz oblasti finansija, rizika, marketinga, komunikacija i ljudskih resursa na najboljim francuskim univerzitetima.

„Crédit Agricole S.A, kao najveća francuska bankarska grupacija, pokrenula je ovaj projekat zajedno sa Ministarstvom spoljnih i evropskih poslova Francuske u cilju omogućavanja najboljih uslova studiranja na prestižnim akademskim institucijama najtalentovanijim studentima u Srbiji“ – istakao je Francois Edoard Drion, predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole Srbija i dodao da su ovakve vrste partnerstava privatnog i javnog sektora, u cilju podrške talentovanim mladim ljudima, nešto što će Banka nastaviti da sprovodi i u budućnosti.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova omogućiće studentima plaćanje socijalne i zdravstvene zaštite, dobijanje statusa “stipendiste Francuske vlade”, sa svim pogodnostima koje taj status podrazumeva, kao i pohađanje intezivnih kurseva francuskog jezika pre polaska u Francusku.

U Srbiji, studente je birala komisija sastavljena od predstavnika Crédit Agricole Srbija i ambasade Republike Francuske u Beogradu, koja se rukovodila kriterijumima uspeha tokom studija, profesionalnog opredeljenja, znanja francuskog jezika i materijanim stanjem prijavljenih kandidata, budući da su studenti sa nižim primanjima imali prednost.

Izvor: Credit Agricole banka

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage