Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Akademcima nude praksu uz stipendije od 2.000 evra
Datum:
05.11.2010
Izvor:
Studenti svih akreditovanih državnih i privatnih fakulteta u Srbiji koji su ispunili uslov za upis treće godine studija, imaju prosek 8,5 i viši, odlično govore engleski jezik i poznaju rad na računaru do 3. decembra mogu da konkurišu u izboru za petu generaciju „Coca-Cola talenata” koji organizuje kompanija „Coca-Cola Hellenic Srbija“ u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Univerzitetom u Beogradu.

Program koji traje dve godine ima za cilj da ohrabri i motiviše mlade ljude da ostanu u zemlji i profesionalnim znanjem doprinesu njenom razvoju.

Studentima koji uđu u program, osim finansijske podrške od 2.000 evra po godini, obezbeđeni su i vrhunska obuka, seminari i treninzi, a omogućeno im je i da se upoznaju sa najboljim praksama kompanije i steknu znanje i praktično iskustvo koje im redovno školovanje ne omogućava.

- Bila sam raspoređena u sektoru za ljudske resurse. Program je veoma koristan jer sam imala priliku da vidim kako funkcionišu velike kompanije, a najbolje od svega je to što nam je obezbeđena i praksa - kaže Nevena Paunović (23), master student FON-a, koja je 2008. bila među sedam odabranih akademaca.

Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu, pozvao je studente da se prijave na konkurs jer on, između ostalog, nudi neophodna praktična znanja.

- Zadatak svih nas je da napravimo tržište rada, zapošljavamo mlade i stvaramo društvo zasnovano na radu i modernim tehnologijama. Univerzitet nudi virtuelnu stvarnost, ali treba im dati praktična znanja kako bi odgovorili zahtevima tršišta. Zato nam je potrebna ovakva pomoć - kaže Kovačević.

Generalni direktor kompanije “Coca-Cola Hellenic Srbija” Sotiris Janopulos istakao je da je cilj programa, koji je do sada prošlo 28 studenata, jednostavan.

- Program treba da motiviše i podstakne studente treće godine koji imaju visoke potencijale da se razvijaju, da ostanu u zemlji. Mnogi često donose odluku da posle studija odu u inostranstvo, ali ovim programom želimo da im pokažemo da postoji i drugi način. Studenti koji su do sada bili uključeni u projekat pokazali su entuzijazam i elan i zato su dobili priliku - kaže Janopulos.

Zainteresovani akademci mogu da se prijave putem formulara na sajtu www.cchbc-talents.co.rs

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage