Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
"Noć istraživača" 23. septembra u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici
Datum:
08.09.2011
Izvor:
Druga po redu manifestacija „Noć istraživača“ u Srbiji, koja ima za cilj promociju nauke, će se održati 23. septembra u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. Tom prilikom će stanovnici ovih gradova imati priliku da besplatno učestvuju u više od 200 eksperimenata, a održaće se i bogat zabavni program.

Program u Beogradu će se održati pod sloganom „Povod za pametan provod“ i to do 18 sati do ponoći u samom centru, na potezu Knez Mihailova - Vasina – Plato. U tom delu grada će biti postavljeno više od 100 štandova na kojima će svi građani besplatno moći da učesvtuju, ali i da sami naprave određene eksperimete uz stručnu pomoć naučnika. Održaće se i koncert benda „Mistake mistake“.
 
U Novom Sadu, u kome se manifetsacija održala i prošle godine, program će se organizovati u Ledenoj dvorani „Spens“ i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Biće pririđen i specijalan program za mališane, a za muzički podlogu postaraće se di džejevi.
U Zrenjaninu program je organizovan u Narodnom muzeju i Kulturnom centru.
 
Održaće se više od 30 eksperimenata, šest izložbi i još nekoliko sadržaja. Što se tiče Subotice, koja će manifestaciju ugostiti u hotelu „Galerija“, akcenat će biti na postavci muzeja „Nikole Tesle“ i izložbi „Čudesni svet elektriciteta. Takođe, nastupiće i bend naučnika sa Visoke škole strukovnih studija.

Inače, „Noć Istraživača" je pokrenuta prvi put na evropskom nivou 2005. godine. Inicijativa se sastoji od jednodnevnog događaja koji se istovremeno odvija u 32 zemlje Evrope u više od 200 gradova.
 
Projekat javnosti nudi aktivnosti obrazovno-zabavnog karaktera koje omogućavaju posetiocima da upotpune svoje znanje o istraživačima i da sami istražuju uz dobar provod poslednjeg petka u septembru.
 
Osnovni cilj je da se javnosti približi posao istraživača, kao i da se omogući bolje razumevanje njihovog doprinosa društvu. Takođe, „Noć istraživača“ treba da omogući mladima da razmotre naučnu karijeru kao jednu od opcija za budući poziv, ali i da doprinese globalnom unapređenju radne sredine istraživača u Evropi.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage