Magazin Karijera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
LISTA VESTI
Pitanje koje muči akademce – šta posle fakulteta?
Oko 240.000 akademaca u Srbiji danas obeležava Međunarodni dan studenata u znak sećanja na 17. novembar 1939. godine, kada je stradalo 20 čehoslovačkih studenata, koji su demonstrirali protiv okupacije. Na svoj dan, akademci upozoravaju da im je najvažnije pitanje zapošljavanja po sticanju diplome i stvaranja uslova koji bi sprečili odliv mozgova.
Četiri decenije skandinavskih jezika u Srbiji
Grupa za skandinavistiku Filološkog fakulteta u Beogradu ove godine obeležava četiri decenije uspešnog rada. Osnovana kao Lektorat za skandinavistiku, u minulih četrdeset godina iznedrila je više od hiljadu studenata koji su uspešno završili studije skandinavistike. Trenutno njih 250 studira švedski, norveški i danski jezik.
Počinje Ticketmaster i Bakson hakaton - prijavite se!
’OPEN API OR DIE’ hakaton, u organizaciji kompanija Bakson i Ticketmaster i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija ICT Hub, biće održan 24. i 25. novembra, uz nagradni fond od 2.000 evra.
Sutra počinje prodaja ulaznica za 11. Festival nauke
Prodaja ulaznica za 11. Festival nauke, koji se pod sloganom "Jedan na jedan" održava od 14. do 17. decembra (10-19h) na Beogradskom sajmu, počinje sutra (17. novembra)
U petak popust za studente na učlanjenje u Gradsku biblioteku u Novom Sadu
Svi studenti u petak, 17. novembra imaće popust na učlanjenje u Gradsku biblioteku u Novom Sadu, a povodom Međunarodnog dana studenata.
Studenti na potezu: Akcije dobrovoljnog davanja krvi na fakultetima u KG
U okviru jesenje kampanje dobrovoljnog davanja krvi za studentsku populaciju biće organizovano pet akcija tokom novembra i decembra na fakultetima kragujevačkog Univerziteta.
Otvoren Green Fest
Projekcijom višestruko nagrađivanog dokumenatarnog filma “U poteri za koralom”, modnom revijom GREEN FASHION mladih srpskih i slovenačkih dizajnera i dodelom nagrada pobednicima takmičarskog filmskog programa, sinoć je u Domu omladine Beograda svečano otvoren 8. Međunarodni festival zelene kulture Green Fest, koji traje do petka 17. novembra.
Ekonomski fakultet i grad Šabac zajedno na projektu "studentske prakse"
Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Šabac potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti te lokalne samouprave.
Saopštenje za javnost Međunarodni Prolećni BEST kursevi
“Svet je poput knjige. Oni koji ne putuju su pročitali samo jednu stranicu“ “- Aurelije Avgustin”. Ukoliko ne volite da ostavite zanimljivu knjigu nepročitanu, onda je predstojeća prolećna sezona međunarodnih kurseva idealna stvar za vas.
Počinje 8. Green Fest - Preko 80 sati kvalitetnog programa
Najbolji i najnoviji filmovi o ekologiji i životnoj sredini će i ove godine biti na repertoaru najznačajnije ekološke manifestacije u Srbiji – Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“, koji će biti održan od 14. do 17. novembra u Domu omladine Beogada.
Niškim pravnicima srebro sa zlatnim sjajem
Studenti niškog Pravnog fakulteta koji su okupljeni u timu „Iustitia“ osvojili su drugo mesto na Trans-evropskom moot court takmičenju, koje je održano u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.
Počinje eSports liga Univerziteta u Beogradu
U organizaciji Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu, E-FRAG-a i Saveza studenata Beograda, a pod pokroviteljstvom kompanije ASUS, biće organizovana eSports liga Univerziteta u Beogradu (ELUB). U prvoj sezoni studenti će se takmičiti u dve igre – Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) i Dota 2.
Fakulteti odlučuju o ukidanju diplomskih radova
Izrada i odbrana diplomskog rada nekada je bila obavezni deo studiranja, a danas je to sve ređi slučaj.
Sistemom prepoznavanja lica prate prisustvo studenata na predavanjima
Fakultet za komunikacije pri jednom od univerziteta u Kini koristi tehnologiju prepoznavanja lica kako bi pratio prisustvo studenata na predavanjima.
Kreativna radionica u SKC-u 15. novembra: Liga znanja
U Studentskom kulturnom centru (SKC) u sredu 15. novembra u 17h organizuje se Kreativna radionica "Liga znanja".
Rezultati pretrage: 1 - 15 od 605 oglasa

1
2
3
4

Učitavanje ...
LoadingImage