Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Uručene prve stipendije i grantovi Carlsberg i Dunđerski Fondacije
Datum:
20.07.2015
Izvor:
Carlsberg i Dunđerski Fondacija, koja ulaže u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima, uručila je prvim pobednicima konkursa deset stipendija u pojedinačnom iznosu od 120.000 dinara, kao i tri jednokratna granta od po 150.000 dinara.

Na svečanosti održanoj u prostorijama Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, stipendije su uručene studentima studijskog programa Biotehnologija - modul Prehrambena biotehnologija i studijskog programa Prehrambeno inženjerstvo. Dobitnici stipendija su: Tijana Nović, Biljana Maričić, Nevena Đokić, Danka Pejić, Jelena Ljubenko, Nikolina Bubnjević, Dimitrije Bibovski, Milica Unčanin, Jelena Đurašinović i Ivana Marić. Dobitnici grantova su naučni radnici Milan Milutin i Ratko Radošević sa Pravnog, i Miloš Radosavljević sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

„Veoma smo srećni što nakon samo četiri meseca od osnivanja Fondacije imamo priliku da nagradimo ove mlade ljude, sadašnju i buduću intelektualnu elitu naše zemlje. Želimo da ih ovim gestom podstaknemo u njihovom profesionalnom razvoju, da im poručimo da su u pravu jer su izabrali put znanja i vrednog rada“ - poručila je Jovana Mladenović, upraviteljka Carlsberg i Dunđerski Fondacije i dodala: „Takođe, koristim priliku da najavim da će Carlsberg i Dunđerski Fondacija do kraja jula objaviti i dobitnike konkursa koji smo raspisali u maju mesecu, za novčanu donaciju projektima u oblastima očuvanja kulturne baštine Vojvodine i zaštite životne sredine“.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija svojim radom nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja - Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu. Spajanjem njihovih ciljeva i vrednosti, Fondacija Carlsberg i Dunđerski ostvaruje svoju misiju da neguje istoriju koja nas je izgradila i oblikovala, istovremeno ulažući u budućnost generacija koje dolaze.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage