Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Upis: Objavljene konačne liste
Datum:
04.07.2011
Izvor:
Konačni rezultati male mature objavljeni su u nedelju, a osmaci u ponedeljak i utorak predaju liste sa 20 željenih obrazovnih profila koje bi želeli da upišu. Završen je i žalbeni rok i rangiranje na fakultetima, pa će budući brucoši u ponedeljak moći da vide konačne rang-liste.

Upis na fakultete počinje 6. i mora da se završi do 15. jula. Na fakultetima na kojima ostane mesta studenti koji se ne upišu u ovom roku mogu da konkurišu u septembarskom.

A u koje škole su uspeli da se upišu osmaci će saznati 13. jula, kada će u njihovim matičnim osnovnim školama da budu objavljeni rezultati. Narednog dana će i formalno predati dokumenta i upisati se.

Kako bi bili zadovoljni profilom na koji su upisani, osmaci moraju dobro da promisle pri sastavljanju liste želja i da u obzir uzmu to što je ove godine, u proseku, na testovima iz srpskog i matematike postignut bolji uspeh nego prethodne. Tako će i crta za pojedine profile da bude pomerena naviše.

Za one koji se preračunaju i ostanu neupisani u prvom roku, ostaje i druga šansa - još jedno pisanje liste želja za smerove na kojima je ostalo mesta. A mesta će ove godine biti za sve, samo možda ne na željenim profilima. Naime, za 86.000 slobodnih mesta u srednjim stručnim školama i gimnazijama konkuriše 80.000 učenika.

ŠTA TREBA ZA UPIS

Dinamiku upisa studenata određuje svaka visokoškolska ustanova posebno, ali u okviru konkursnog roka koji predviđa da upis mora biti završen do 15. jula. Prilikom upisa predaju se originalna svedočanstva, izvod iz matične knjige rođenih, dva obrasca, indeks, dve fotografije i dokaz o uplati školarine za samofinansirajuće studente.

Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti 31. jula.

Izvor: Novosti
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage