Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Otvoreni sajmovi knjiga, umetnosti i obrazovanja
Datum:
24.02.2011
Izvor:
Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije dr Žarko Obradović uz prisustvo člana Gradskog veća za obrazovanje Milana Đukića i člana Gradskog veća za kulturu Andreja Bursaća otvorio je danas na Novosadskom sajmu 17. Međunarodni salon knjiga, 16. Međunarodnu izložbi umetnosti i 7. Međunarodni sajam obrazovanja.

Tom prilikom ministar je saopštio da će besplatno školovanje za učenike osnovnih i srednjih škola, obezbeđenje besplatnih udžbenika i podsticanje visokog obrazovanja. ostati prioritet tog ministarstva.

- Samo sa obrazovanim stanovništvom i kvalitetnim sistemom obrazovanja Srbija može naći svoje mesto u Evropi, rekao je Obradović i ocenio da su za to potrebni i vreme i novac, odnosno stabilna ekonomski i društvena situacija u Srbiji.

- Novi Sad ima mnogo kvalitetnih mladih ljudi naoružanih znanjem, koji će u jednom trenutku preuzeti važne uloge u društvu i omogućiti dalji razvoj našeg grada. Zbog toga je ulaganje u obrazovanje investicija od koje društvo ima zagarantovanu korist. Grad Novi Sad činiće i dalje sve da našim sugrađanima obezbedi adekvatne uslove za obrazovanje, ali i različite mogućnosti za razvijanje stvaralaštva u školskom dobu, kao i njihovih pojedinačnih potencijala – istakao je Milan Đukić.

- Grad Novi Sad na ovom sajmu predstavlja svoje instistucije kulture kao tačke oslonca kulture Grada, ali i kao tačke oslonca kulture Vojvodine i neizostavni deo kulturnog identiteta Srbije. Ideja da se Salon knjiga, Izložba umetnosti i Sajam obrazovanja spoje u jednu sajamsku manifestaciju, predstavlja udruženu snagu, koju bih ja nazvao „PutoKAZ“- kazivanje puta kojim se kao društvo moramo kretati ukoliko mislimo da odolimo svim iskušenjima i izazovima, strahovima i zabludama – naglasio je Andrej Bursać.

Međunarodni salon knjiga i Međunarodna izložba umetnosti "Art ekspo" otvoreni su do utorka 1. marta, dok će Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" trajati do subote 26. februara.

Izvor: Grad Novi Sad
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage