Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Wilo Fondacija ulaže u razvoj i zapošljavanje mladih iz ugroženih grupa u Srbiji
Datum:
18.07.2017
Izvor:
Wilo Fondacija (www.wilo-foundation.de), koja ima za cilj pružanje finansijske podrške u oblastima nauke, obrazovanja, kulture i sporta, i podržava razvoj preduzetništva, osnaživanje i obrazovanje mladih, odlučila da podrži rad Centra „Jaki mladi“ u okviru SOS Dečijih sela Srbija, u 2017. i 2018. godini. Donacija Wilo Fondacije omogućiće dodatno opremanje Centra, kao i ulaganje u dodatne edukacije i prekvalifikaciju mladih ljudi koji dobijaju podršku za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje kroz rad ovog karijernog Centra.

Wilo Fondaciju je 14. januara 2011. godine. osnovao preduzetnik i filantrop dr. ing. Jochen Oplander. Osnovanjem fondacije, većinski paket akcija kompanije Wilo SE Dortmund prešao je u vlasništvo Wilo Fondacije. Na taj način, kao većinski akcionar (90% akcija u vlasništvu), fondacija osigurava kontinuitet rada i sigurnost zaposlenih u kompaniji Wilo SE - međunarodnog proizvođača pumpi i pumpnih sistema sa preko 60 proizvodnih i prodajnih kompanija i oko 7.000 zaposlenih širom sveta. Pored toga, Fondacija ulaže u projekte od javnog značaja i podrške razvoju umetnosti, nauke i istraživanja, obrazovanja i sporta.

Predstavnici Wilo Fondacije posetili su Fondaciju SOS Dečija sela Srbija i Centar “Jaki mladi”, otvoren u okviru Programa “Jaki mladi – podrška zapošljavanju“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode od 2016. godine, sa ciljem povećanja zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Wilo Fondacija je u Programu “Jaki mladi – podrška zapošljavanju“ prepoznala inicijativu za edukacijom i usmeravanjem mladih ka pravim ciljevima, i odlučili su se da doniraju sredstva kojima će u naredne dve godine podržati rad Centra „Jaki mladi“.

Prilikom posete, predstavnici Wilo Fondacije imali su priliku da učestvuju na radionici „Nenasilno rešavanje konflikata“, koja je za mlade organizovana u Centru i da se upoznaju sa ostalim uslugama koje Centar „Jaki mladi“ nudi mladima bez roditeljskog staranja, kao i sa ostalim segmentima rada SOS Dečijih sela Srbija.

Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška zapošljavanju i ekonomskom osnaživanju mladih iz socijalno i ekonomski ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali ili imaju status deteta bez roditeljskog staranja, kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

U Centru „Jaki mladi“ redovno se organizuju edukacije za aktivno traženje posla, kao i dodatne obuke poput kurseva jezika, informatičkih kurseva, kurseva za obavljanje različitih zanatskih poslova. Pored toga, u saradnji sa partnerima, SOS Dečija sela za mlade obezbeđuju povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, obuke za pokretanje sopstvenog posla, mini grantove za započinjanje sopstvenog biznisa, mentorstvo i pružanje podrške ostalim institucijama i organizacijama koje pomažu zapošljavanje mladih. 

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi.  Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage