Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Završen filmski konkurs „Green fest”
Datum:
18.10.2012
Izvor:
Na konkurs za Međunarodni festival zelene kulture „Green fest” pristiglo je 88 filmova iz 22 zemlje sveta, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine, organizatora festivala. Autori i ljubitelji filmske umetnosti iz zemlje i sveta su imali priliku da od 1. juna do 10. oktobra prijave svoja ostvarenja u kategorijama kratki i amaterski film na temu „Urbana ekologija i održivi razvoj”. 

Lista izabranih radova  će biti dostupna na zvaničnoj prezentaciji festivala (www.greenfest.rs) od 5. novembra, dok će autori selektiranih filmova biti u konkurenciji za neku od priznanja  festivala i  Samsung nagrada. „Green fest” se ove godine održava u Domu omladine od 14. do 16. novembra. Tokom tri dana, publika će imati prilike da vidi bogat filmski program savremene svetske produkcije, kratke i amaterske filmove u takmičarskoj kategoriji, program eko-animiranih filmova, kao i retrospektivu „zelenih” festivala iz regiona. 

Među odabranim filmskim ostvarenjima selektora revijalnog programa Igora Toholja višestruki su dobitnici festivalskih nagrada – „Play Again” o posledicama koje detinjstvo otuđeno od prirode ostavlja na decu,  „Island President” o bivšem predsedniku Maldiva Mohamedu Našidu koji se suočava sa do sada najtežim zadatkom da sačuva svoju zemlju kojoj preti nestanak usled posledica klimatskih promena, kao i  filmovi  „Switch” i „Chernobyl forever” o energiji. Svi posetioci će moći da uživaju u izložbama „Nacionalne geografije”, Svetskog fonda za prirodu i „Zelene Bete” na temu „Urbana ekologija i održivi razvoj”, da se upoznaju sa „zelenim” inicijativama, umetnicima, organizacija i proizvodima, te da se uključe u kreativne, filmske i ekološke radioince, predavanja i debate. 

„Green fest” se održava uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Samsunga i mnogih drugih organizacija i institucija. Više informacija o ovogodišnjem festivalu, programu i načinima za uključivanje u raznovrsne programe može se pronaći na www.greenfest.rs.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage