Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Pristiglo 2.500 radova
Datum:
30.11.2010
Izvor:
Od kako su pre tri godine redakcija časopisa za kulturu „Ulaznica“ i Gradska narodna biblioteka Zrenjanin kao izdavač proširili književni konkurs za neobjavljene priče, pesme i eseje na zemlje regiona i dijasporu, broj literarnih stvaralaca koji šalju svoje radove na ovaj konkurs sve je veći. Tako je na ovogodišnji konkurs stiglo 2.500 radova, a žiri književnog konkursa - Dragana Mladenović, pesnikinja iz Pančeva i predsednica, Srđan Srdić, književnik iz Kikinde i Vladimir Arsenić, književni kritičar iz Zrenjanina - posebno je zadovoljan činjenicom da su radovi stigli iz svih zemalja u regionu, kao i iz Švedske, Holandije i Nemačke. - U obilju ponuđenih tekstova najviše je bilo poetskih, nešto manje proznih, a najmanje esejističkih - kaže član žirija i urednik časopisa „Ulaznica“ Vladimir Arsenić.

- U svom radu žiri nije vrednovao poetički pristup, tematsko opredeljenje ili viđenje sveta predstavljeno u delu, već se rukovodio samo kvalitetom književnog izraza koja je u njima bila nesumnjiva. Nagrađeni radovi odražavaju raznovrsnost tekstova i mnoge od tendencija koje se mogu uočiti među autorima na književnoj sceni koja obuhvata teritoriju bivše Jugoslavije - kaže Arsenić.

Nagrada za najbolju pesmu pripala je Anđelki Nikolić iz Beograda, najbolji prozni rad je priča „Buđenje“ Lane Bastašić iz Banjaluke, a najbolji esej je „Traktat o kiču i kič književnosti“ Nataše Simeunović Bajić iz Beograda. Nagrađeni su i radovi Barbare Pleić Tomić iz Zagreba, Željka Jankovića iz Pančeva, Envera Krivca iz Rijeke, Davora Varge iz Zagreba, Maje Klarić iz Zagreba i Branislava Džigurskog iz Zrenjanina.

Prema saopštenju redakcija časopisa „Ulaznica“, ovo je treća godina kako je konkurs proširen na čitav region, i konkurencija je svake godine sve veća, na šta ukazuje i kvalitet nagrađenih i pohvaljenih radova. Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada biće 17. decembra.

Izvor: Danas
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage