Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Dodeljene stipendije talentovanim učenicima i studentima
Datum:
16.06.2015
Izvor:
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas uručenju stipendija za deset talentovanih učenika i studenata iz ustanova socijalne zaštite i iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć.

Stipendije u iznosu od približno 10.000 dinara, koje dodeljuje Udruženje osiguravača Srbije, dobilo je troje mladih iz ustanova socijalne zaštite i sedmoro iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć.

Vulin je ocenio da je dodela ovih stipendija prilika za to da država i društvo pokažu koliko im je stalo do ovih mladih, i dodao da stipendisti nisu odabrani slučajno, već su to zaslužili svojim radom i učenjem.

On je, navodeći da je to dobra mogućnost da društvo pokaže koliko ceni njihov rad, rekao da život prema toj deci nije bio fer i da zato društvo mora da bude tu da pomogne i nađe način da im bar malo olakša svakodnevicu.

Ministar je podsetio na to da stipendije nisu izdvojene iz budžetskih sredstava, već ih je dodelilo Udruženje osiguravača Srbije.

Ovo je deo njihovog profita. Nadam se da će se i ostale kompanije u našoj zemlji ponašati na podjednako socijalno odgovoran način i da će pomoći ovoj deci, istakao je Vulin i ponovio da se ulaganje u tu decu isplati.

On je, podsećajući na to da Ministarstvo rada ima veliki budžet - više od 150 milijardi dinara, što je trećina ukupnog srpskog budžeta, istakao da se od toga 97 odsto odvaja isključivo na prava - na dečje dodatke, novčanu socijalnu pomoć, porodiljske nadoknade i slično.

Vulin je preneo zahvalnost Udruženju osiguravača Srbije na pomoći, ali i porodicama i vaspitačima, bez čije pomoći ova deca ne bi bila tako uspešna.

Udruženje osiguravača već stipendira školovanje deset učenika i studenata sa invaliditetom, kao i desetoro mladih iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage