Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Međunarodni Letnji Akademski Kurs „May the Skills Be With You“ 21-31. jul 2013.
Datum:
22.07.2013
Izvor:
Niška lokalna grupa Udruženja Studenata Tehnike Evrope – BEST Niš – Ove godine, organizuje sada već tradicionalni 6. Međunarodni Letnji Akademski Kurs pod nazivom „May the Skills Be With You“ od 21. do 31. jula 2013. godine u Nišu. Na kursu će pored 25 odabranih studenata sa preko 90 evropskih univerziteta, takođe učestvovati i 15 studenata sa Univerziteta u Nišu. Kurs se organizuje u saradnji sa Univerzitetom u Nišu, kao i njemu pripadajućim fakultetima.

Ovog jula će zahvaljujući kursu „May the Skills Be With You“ studenti iz 17 evropskih zemalja boraviti u Nišu i upoznavati se sa tradicijom ovog grada kao i naše zemlje. Ovo je omogućeno organizovanjem specifičnih događaja, poput Srpske Večeri i obilaska Niša. Sa druge strane, organizovanjem događaja poput Internacionalne Večeri, domaćim učesnicima će biti upriličeno upoznavanje kulture i tradicije svih zemalja odakle dolaze strani studenti. Ovo je idealan način da 15 odabranih domaćih studenata upozna načine razmišljanja, život i provod svojih evropskih vršnjaka, i da im na delu pokaže srpsko gostoprimstvo. 

Pored ovog vrlo bitnog socijalnog aspekta, ipak glavni deo međunarodnog kursa je njegov akademski deo. Akademski deo kursa se sastoji od 35 sati akademskih predavanja, treninga i radionica na temu komplementarnih veština i neformalnog obrazovanja. Učesnici kursa će imati prilike da upoznaju kako teorijsku osnovu, tako i praktičnu primenu komunikacijskih i prezentacionih veština, upravljanja vremenom i projektima, rešavanja konflikata... Predavanja će držati profesori Univerziteta u Nišu, kao i predstavnici kompanija koji se u realnom svetu susreću sa važnošću komplementarnih veština u rešavanju svakodnevnih poslovnih problema iz različitih oblasti.

Međunarodni letnji akademski kurs su podržali Elektro Mreže Srbije, Studentski parlament Elektronskog fakulteta, Građevinsko-Arhitektonski fakultet, Mašinski fakultet, Yumis A.D., Prodavnice zdrave hrane „Beyond“, Mlekara Leskovac, Picerija „Night ’n’ Day“ i mnogi drugi. Organizacione pripreme se privode kraju i nesumnjivo nas čeka 10 nezaboravnih dana ovog jula, kako za strane tako i domaće studente.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage