Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Proglašeni pobednici Siemensovog takmičenja za novinare "Kroz inovacije do zelene budućnosti 2011"
Datum:
28.09.2011
Izvor:
Siemens-ovo novinarsko takmičenje "Kroz inovacije do zelene budućnosti 2011" završeno je proglašenjem najboljih novinarskih radova o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine u oblastima energetike, industrije i medicine, koji su objavljeni u periodu od 1. marta do 1. septembra 2011. godine.

Ovogodisnji dobitnici nagrade su novinari Vladimir Spasić i Svetislav Mirković za rad u oblasti energetike, novinarka Jelena Spasojević za rad u oblasti industrije, a u oblasti medicine novinarka Sanja Lazarević. Prema oceni žirija, tekstovi ovih novinara postavljaju nove standarde kako bi medijski trebalo da se promovišu tehnologije koje obezbeđuju održiv razvoj, a istovremeno daju i dobar primer kako da se na najbolji način te nove tehnologije približe najširoj javnosti.

"Ovo je već druga godina za redom kako kroz Siemens-ovo novinarsko takmičenje želimo da skrenemo pažnju na značaj pravovremenog i valjanog informisanja javnosti o takozvanim zelenim tehnologijama. Siemens je kompanija sa visoko razvijenom svešću o aktuelnim ekološkim problemima, čijem rešavanju i sami aktivno doprinosimo u svim fazama razvoja naših projekata. Nagrada "Kroz inovacije do zelene budućnosti" je još jedan od načina da to učinimo, uz saradnju sa onima čija reč najdalje dopire – sa predstavnicima sedme sile", rekao je generalni direktor Siemens d.o.o. Tihomir Rajlić, čestitajući nagrađenim novinarima.

Šestočlani žiri, kojim je predsedavao prof. dr Nikola Rajaković sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pojedinačno je ocenjivao sve pristigle radove, a pobednici su izabrani na osnovu najbolje srednje ocene.

"Pobednički radovi na jasan i argumentovan način ukazuju na značaj novih tehnologija u rešavanju ekoloških izazova. Prilikom ocenjivanja, rukovodili smo se analitičnošću teksta, odnosno priloga, njegovom aktuelnošću i inovativnošću, a najbolje napise karakteriše i osobeni autorski pečat", istakao je prof. dr Rajaković.

Na ovogodišnji konkurs pristigla su 42 teksta i televizijska priloga iz ukupno 24 redakcije iz cele zemlje. Pobednici su, pored prestižnog priznanja, dobili i studijsko putovanje u Istanbul, gde će posetiti Siemensovu fabriku.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage