Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Traži se mesto više u školama veb dizajna
Datum:
02.04.2011
Izvor:
Desetine beogradskih škola računara, pored standardne obuke za sticanje osnovnog znanja rada na računaru koje podrazumeva uglavnom Word, Exel i Powerpoint nude i niz kurseva iz programiranja, servisiranja, veb i grafičkog dizajna, sređivanja i održavanja baze podataka, Adobe, Autodesk

U specijalizovanim školama kažu da najveće interesovanje vlada za kurseve web dizajna koji objedinjuju sticanje znanja rada u programima kao što su HTML/CSS, Dreamweaver, Photoshop, Flash, JavaScript, ActionScript, FireWorks.

- Dužina kursa zavisi od potreba interesanata, pa ima onih od po 10 časova do jednogodišnjih studioznih kurseva, pa i cene zavise od toga. Teorija je 10 odsto, a kroz radionice i izrade sajtova stiče se veliko praktično znanje koje se može odmah primeniti u poslu - kažu predavači.

Polaznicima se u većini škola pruža mogućnost individualnog ili grupnog pohađanja nastave, ali se uglavnom vodi računa da grupe budu ne budu velike, od 4 do 10 polaznika. Omogućeno je plaćanje na rate, a u cenu ulazi i potrebna literatura. U školama naglašavaju da upis, osim za napredne kurseve, ne podrazumava predznanje i da je dovoljno samo osnovno znanje rada na računaru.

- Ima i starijih, ali nam uglavnom dolaze mlađi i oba pola su jednako zastupljena. Razlozi su raznoliki. Ima studenta koji to studiraju, pa dolaze po dopunska znanja, nezaposleni da bi se lakše zaposlili ili već zaposleni koji bi da se prekvalifikuju - objašnjavaju u školama.

Nakon završetka kursa, polaznici dobijaju međunarodno priznate sersifikate, a sa znanjem koje steknu mogu se zaposliti u bilo kojoj firmi da izrađuju ili ažuriraju sajtove, prave samostalne web prezentacije i “prodaju” znanje klijentima. 

Izvor: 24 sata
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage