Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Godinu dana školovanja u Italiji za dve učenice iz Srbije
Datum:
04.07.2013
Izvor:
Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, dodelila je u saradnji sa Fondacijom za internacionalnu obrazovnu razmenu „Intercultura“ 59 stipendija za školovanje i boravak u inostranstvu najboljim srednjoškolcima iz zemalja u kojima posluje, a među ovogodišnjim dobitnicima su i dve učenice iz Srbije. Ovo je sedma godina da đaci iz Srbije zahvaljujući navedenoj saradnji imaju priliku da godinu dana provedu školujući se van zemlje a do sada je ukupno 14 srednjoškolaca iz Srbije boravilo na jednogodišnjem programu razmene u Italiji. 

Od 59 stipendija koliko su Intesa Sanpaolo i Fondacija za internacionalnu obrazovnu razmenu „Intercultura“ dodelile ove godine, 12 je uručeno deci zaposlenih, 8 đacima koji su učestvovali u takmičenjima Fondacije, a 30 stipendija je po prvi put pripalo deci klijenata, dok sučlanice ISP Grupe uručile deci klijenata i zaposlenih 9 stipendija za školovanje i život u Italiji. 

„U svetu koji je sve više povezan i multikulturalan, potrebni su nam umovi koji ne poznaju granice. Privredu Italije pogodila je recesija nezapamćenog intenziteta i trajanja, zbog čega mladi danas sve teže pronalaze posao. Iskustvo studiranja u inostranstvu je izuzetna prilika za učenje i apsolutna privilegija. Intesa Sanpaolo nastoji da doprinese internacionalizaciji privrede Italije kao i usavršavanju mladih, i upravo zbog toga ulažemo u „Intercultura“ program stipendija za inostranstvo koje su dostupne ne samo deci zaposlenih u banci, već i sinovima i ćerkama naših klijenata“, izajvio Enriko Kukijani (Enrico Cucchiani), izvršni direktor Intesa Sanpaolo grupacije. 

Ceremonija dodele stipendija održana je 28. juna u Gallerie d’Italia u Piazza Scala, a uključujući stipendije za 2013. godinu, Intesa Sanpaolo i „Intercultura“ su do sada omogućile boravak i školovanje u inostranstvu za 280 talentovanih mladih ljudi. 

Od 1995. godine, Fondacijaza internacionalnu obrazovnu razmenu „Intercultura“ podržava aktivnosti i projekte koji promovišu obrazovanje i kulturnu razmenu između mladih u Italiji i drugih država širom sveta. Lično usavršavanje, kulturna otvorenost i tolerancija su vrednosti i ciljevi projekta „Intercultura“ koje svesrdno deli i Intesa Sanpaolo.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage