Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Tribina „Obrazovanje za sve”
Datum:
21.03.2011
Izvor:
Savez učitelja Republike Srbije, CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju, Centar za obrazovne politike i Fond za otvoreno društvo, u saradnji sa Ministarstvom prosvete (projekat „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou” - DILS) pokreće kampanju „Svi u školu, budućnost za sve“.

Tribina je posvećena promociji svima dostupnog kvalitetnog obrazovanja i obezbeđivanju pozitivne klime za inkluzivno obrazovanje u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije iz 2009. godine.

Tim povodom u četvrtak, 24. marta od 17 do 20 časova u zgradi opštine Novi Beograd, velika sala, biće održana tribina „Obrazovanje za sve”.

Predviđene teme u okviru tribine su:

- Regulativa kojom se unapređuje pravednost obrazovanja, karakteristike inkluzivnog vrtića i škole, i obezbeđivanje podrške deci i nastavnom kadru;

- Kako podučavati svako dete na način koji mu najviše odgovara (individualizacija i individualni obrazovni plan);

- Uloga interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu;

- Primeri obrazovne prakse prilagođene potrebama deteta u vrtiću/ školi.

Na tribini će govoriti Ljerka Đorđević, prosvetni savetnik školske uprave Beograd,Ivana Vasiljević, facilitator, Gordana Blažović, član interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu i Snežana Radivojša, profesor razredne nastave.

Deo tribine će biti posvećen razmeni učesnika o tome kako svaki pojedinac, iz lične i profesionalne uloge, može da doprinese da se sva deca uspešno školuju.

Tribina je od velikog značaja za lokalnu i širu društvenu zajednicu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 064 860-54-67.

Izvor: Opština Novi Beograd
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage