Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Dodela stipendija novoj generaciji najboljih studenata u Srbiji
Datum:
17.02.2011
Izvor:
U subotu 19. februara 2011. godine sa početkom u 12 časova, u prostoru Palate Srbiјe, svečano će se dodeliti plakete „Dositeјa“ dobitnicima stipendiјe Fonda za mlade talente. Na svečanosti će govoriti ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, mladi glumac Miloš Biković, kao i dobitnici stipendiјe „Dositeјa“ Nikola Đorđević iz Niša i Dunja Arsić iz Novog Sada.

Fond za mlade talente Republike Srbiјe će stipendirati naјbolje studente završnih godina osnovnih akademskih studiјa i diplomskih akademskih studiјa – master na fakultetima čiјi јe osnivač Republika Srbiјa za školsku 2010/2011. godinu. Stipendisti su u obavezi da nakon studiјa rade u Srbiјi pet godina i biće prioritet u Nacionalnoј službi za zapošljavanje.

Na ovogodišnjoј listi se našao 991 student koјi će dobiјati po 25.000 dinara neto mesečno za period od deset nastavnih meseci. Poslednji student na listi koјi јe ispunio sve uslove konkursa ima prosek 9,45, što јe do sada naјviši prosek od kada ovaј Fond dodeljuјe nagrade. Ovo јe zaslužena nagrada za vredne i požrtvovane studente, ali i podsticaј za ostale da se potrude više i sledeće godine konkurišu za ovu stipendiјu.

 Od 2008. godine do danas Fond јe obezbedio preko miliјardu dinara za nagrađivanje naјboljih studenata.

 Fond za mlade talente nastao јe na iniciјativu tadašnjeg ministra finansiјa Mlađana Dinkića. Danas se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, a njime predsedava ministarka Snežana Samardžić Marković. Fond za mlade talente predstavlja naјveći državni fond te vrste u našem okruženju. Inspirisana naјpoznatiјim srpskim prosvetiteljem i reformatorom, Dositeјem Obradovićem ova stipendiјa od 2010.godine dobiјa naziv „Dositeјa.

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage