Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Dodeljene donacije u okviru programa „Dobrota“
Datum:
13.10.2011
Izvor:
Svečana dodela donacija u okviru četvrtog konkursa programa Dobrota koji Državna lutrija Srbije organizuje u saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative (BCIF), održana je danas u bioskopskoj sali u Temerinu.
 
Tom prilikom predstavljeni su najbolji projekti, za koji je Državna lutrija Srbije izdvojila više od tri miliona dinara, a čija će implementacija dovesti do ostvarivalja međugeneracijske saradnjestarih osoba i omladine u lokalnim zajednicama u Srbiji. 

Pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja izrazila je zadovoljstvo jer je ovogodišnji konkurs posvećen unapređivanju saradnje mladih i starih u lokalnoj zajednici. „Ministarstvo omladine i sporta u potpunosti podržava ovaj program, koji je u skladu sa ciljevima i principima Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima, koji je usvojen u Međunarodnoj godini mladih“, rekla je Klašnja i dodala da su tako stvoreni uslovi za podršku mladim ljudima i njihovim idejama da poboljšaju kvalitet života u sredini u kojoj žive.

Prema njenim rečima, mladi udruženi sa starima, a u skladu sa načelom odgovornosti i solidarnosti mladih, kroz ovakve projekte, odgovaraju na izazove sa kojima se obe generacije susreću. Klašnja je istakla da je posebna vrednost programa Dobrota uspostavljanje održivih veza i podržavajućih aktivnosti te dve društveno osetljive grupe, lokalnih ustanova i organa i promocija solidarnosti, rada, tolerancije i razumevanja. 

Direktor Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić istakla je da je cilj te kompanije da se kroz podršku zajedničkih aktivnosti starih i mladih, saradnju i druženje, stvore uslovi da i jedni i drugi imaju bolje životne uslove i postanu ravnopravni članovi društva. „Finansiranjem ovogodišnjih projekata želimo da pomognemo dvema ugroženim društvenim grupama, starima i mladima“, rekla je ona.
 
Predstavnici Državne lutrije Srbije uručili su domaćicama događaja, Aktivi žena Bački jarak, čiji je projekat nagrađen na prethodnom konkursu, ček za nastavak realizacije njihovog projekta „Hajde da zajedno“, koji se bavi izrađivanjem rukotvorina. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 130 prijava, od kojih će Državna lutrija Srbije finansirati devet najboljih. 

Donacije su dodeljene za realizaciju projekata: projekat Udruženja penzionerai invalida rada opštine Boljevac, projekat Crvenogkrsta Zaječar, projekat Inicijative za održivi razvoj Mostovi iz Kruševca, projekat organizacije LimArt iz Prijepolja, projekat UG Poljoprivrednici Homolja iz Žagubice, projekat UG za zaštitu životne sredine Iringo iz Horgoša, projekat UG Kobra iz Donje Toponice, projekat Udruženja za zaštitu majki i dece Izida iz Feketića i projekat organizacije O2 iz Sokobanje. U okviru programa „Dobrota“ do sada je dodeljeno 13 donacija u 12 lokalnih zajednica sa sredstvima od oko šest miliona dinara, a konkurse je administrirao Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF).
 
Prvi konkurs bio je posvećen deci bez roditeljskog staranja, drugi i treći poboljšanju položaja iunapređenju kvaliteta života starih osoba, dok se četvrti bavi međugeneracijskom saradnjom, druženjem i međusobnom podrškom starih i mladih.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage