Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Održana Prva studentska konferencija u Vršcu
Datum:
21.11.2017
Izvor:

Studentska koferencija održana je po prvi put, ali je stara ideja, kaže profesor Eudjen Činč. Cilj je da se studenti pre svega oni koji se pripremaju za nastavnički poziv, a to su budući vaspitači i učitelji, pored osnovnog znanja koje usvajaju na redovnoj nastavi, usmere i na istraživački i stručni rad.

 

"Bez obzira koliko ste vi dobar student i koliko ste dobri u poslu, ako nemate želju da se usavršavate i da svoje znanje uskladite sa onim što se dogadja oko vas, što se dogadja u svetu i što je aktuelno, tu ne može biti velikog uspeha na dugačke staze. I to je i cilj - da studenti dobiju taj crv motivacije kako bi se stalno usavršavali i istaživali, i kako bi i širili svoje znanje iz raznih oblasti", objašnjava Euđen Činč, kordinator „Studentske konferencije" i profesor Visoke škole „Mihailo Palov" iz Vršca.

 

Svaki student imao je pravo da samostalno izabere oblast koju želi da istraži, a profesori su bili na raspolaganju svakom od njih kako bi im olakšali samo istraživanje, i usmerili ih na koji način bi im bilo najlakše i najbolje da to urade.

 

"Tema je bila korišćenje tehnologije na nastavi i kakve koristi ima od digitalnih pomaganja softvera i slično. Prilično sam zadovoljna svojim izlaganjem, bilo je lepo, jasno i kratko. Trajalo je desetak minuta i nisam prekoračila vreme. Najbitnije informacije sam prenela", rekla je Ljiljana Belokapovska, student 4. godine pedagoškog fakulteta iz Makedonije.

 

"Pošto se nastava u ovoj školi odvija na tri jezika, ja sam izabrala temu na rumunskom jeziku, a to je predstavljanje nekih didaktičkih metoda i strategija pri korišćenju književnih tekstova koji se koriste u predškolskim ustanovama uglavnom u vrtićima gde se obrazovni procesi odvijaju na rumunskom jeziku. Temu sam izabrala zajedno sa svojim mentorom profesorkom B. Žujkom i zadovoljna sam kako je sve to proteklo", istakla je studentkinja 3. godine Visoke škole Mihailo Palov iz Vršca Mariana Stratulat.

 

Studentsku koferenciju podržao je i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnu istraživačku delatnost, a održana je u saradnji sa univerzitetom iz Arada i univerzitetom Sveti Kliment Ohridski iz Bitolja.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage