Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Građani odlučili ko će da Uradi nešto!
Datum:
19.07.2012
Izvor:
Građani Srbije izglasali su devet pobedničkih predloga na prvom konkursu Uradi nešto!, koji je kompanija “Telekom Srbija” pokrenula u želji da na inovativan način podrži građanski aktivizam i lokalne zajednice u Srbiji.

Pojedinci, udruženja i institucije predložili su 105 ideja za koje je stiglo preko 600.000 glasova od strane posetilaca sajta www.uradinesto.rs.

Kao dobar glas, poziv Uradi nešto! proširio se po celoj zemlji, pa su prijave došle iz čak 45 gradova i opština u Srbiji. U prvom ciklusu konkursa biće podržano devet predloga koji su osvojili najviše glasova građana. Predlog koji je osvojio najviše simpatija i više od 40.000 glasova predlaže primenu sterilizacije pasa u Zaječaru. Kao prioritetan projekat građani su prepoznali i pokretanje galerije Okean kreativnosti namenjem promociji mladih umetnika, a zatim sledi inicijativa za otvaranje edukativnog centra u Zrenjaninu.

Potom ih po broju glasova prate projekti Geodetske tehničke škole u Beogradu za postavljanje klupa u dvorište škole, ZReanimacija - platforma za podršku mladih neafirmisanih bendova, interaktivne table za OŠ “Miroslav Antić” iz Futoga, košarkaški teren za OŠ “Branislav Nušić” iz Smedereva, inicijativa za čistije selo Jarak i projekat Kancelarije za mlade opštine Bački Petrovac za obezbeđivanje dodatne opreme za realizaciju omladinskih emisija.

“Ponosni smo na sve one koji su se odazvali, osmislili odlične predloge i pokazali ih. Dugujemo zahvlanost i svima koji su glasali, jer su zapravo oni odlučili šta će biti urađeno u našem okruženju. Iako je ovo prvi konkurs ove vrste kod nas, moram da naglasim da smo izuzetno zadovoljni kvalitetom predloga i samih prezentacija”, izjavila je Milica Marković, direktor Sektora za PR “Telekoma Srbija”.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage