Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Katanac za neakreditovana odeljenja fakulteta
Datum:
05.08.2012
Izvor:
Više od stotinu isturenih odeljenja privatnih i državnih fakulteta koja nisu akreditovana od jeseni neće moći da rade najavljuju iz Ministarstva.

Kada ta odeljenja budu zatvorena, oko 30.000 studenata moraće da nastavi studije na matičnim fakultetima.

U Ministarstvu prosvete rekli su da konačno mora da se uvede red u toj oblasti i da će prosvetni inspektori oktobra krenuti u stroge kontrole, piše "Blic" u nedeljnom izdanju. 

"Zakonom je jasno definisano da svako istureno odeljenje mora da ima akreditaciju, isto kao i matični fakultet. Kontrolisaćemo i strane fakultete koji rade kod nas. Svi oni imaju akreditacije matičnih fakulteta i ne moraju da se akredituju kod nas, ali moraju da dobiju dozvolu za rad od Ministarstva prosvete", rekao je načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić. 

Isturena odeljenja fakulteta postoje u Crnoj Travi, Bogatiću, Medveđi, Šapcu, Loznici, Dimitrovgradu, Ljuboviji, Čačku, Kraljevu, Užicu, Arilju i Guči. 

Fakultet za poslovnu ekonomiju iz Valjeva ima isturena odeljenja u Ljuboviji i Šapcu, a Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru odeljenja u Subotici, Beogradu, Nišu i Pančevu i u ta četiri grada ove godine je upisano 380 brucoša, piše "Blic". 

"Internacionalni univerzitet (muftije Muamera Zukorlića) nije akreditovan kao ustanova i ove godine ne bi smeli da upisuju studente ni u sedištu u Novom Pazaru", rekao je zamenik predsednika Komisije za akreditaciju Endre Pap. 

"Blic" navodi da su akreditovana samo tri isturena odeljenja, i to odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice otvoreno u Bujanovcu, odeljenje novosadskog Fakulteta tehničkih nauka u Inđiji i Univerziteta Edukons u Svilajncu. 

U postupku akreditacije je odeljenje novosadskog Fakulteta tehničkih nauka u Loznici. 

"Ostali koji nisu ni podneli zahtev za akreditaciju, moraće da stave katanac na vrata", piše "Blic".
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage