Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Niškim pravnicima srebro sa zlatnim sjajem
Datum:
13.11.2017
Izvor:

Niški pravnici su marta ove godine osvojili prvo mesto na XI Regionalnom moot court takmičenju iz ljudskih prava koje je održano u Tirani. U konkurenciji 12 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Srbije, niški tim osvojio je četvrtu titulu, tako postao najuspešniji u istoriji ovog takmičenja. Tada su bili bolji od ekipa iz Zagreba, Ljubljane i Podgorice, a u finalu je ostvarena pobeda nad timom Pravnog fakulteta iz Tirane, ubedljivim rezultatom 87:63. Ova pobeda obezbedila Nišlijama put u Strazbur.

 

Tim niških studenata čine Jovana Matejić, Katarina Nikolić, Katarina Momirović, Dragana Milovanović, Sofija Rašić i Anđelina Denić. Za odličan uspeh studenata zaslužni su akademski treneri koji su ih pripremali doc. dr Darko Dimovski, asistent Ivan Ilić i Milan Jovanović.

 

Na Trans-evropskom moot court takmičenju, koje je održano u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, niški pravnici nastupili su protiv pobednika skandinavskog moot court takmičenja.

 

“Takmičile su se tri ekipe koje su takođe bile pobednice na svojim regionalnim takmičenjima. Pored nas tu su bile i ekipe iz Holandije i Danske. Osvojili smo drugo mesto a prvo pravnici iz Danske”,kaže za Niške Vesti Sofija Rašić, diplomirana pravnica.

 

Osim velikog uspeha ovi mladi ljudi na najbolji način predstavili su grad i zemlju odakle dolaze.

 

“Izazov je nastupati pred Evropskim sudom za ljudska prava, ali ujedno i veliki uspeh i iskustvo za buduću karijeru svakog mladog pravnika. Ponosna sam na svoj tim, jer smo tamo pokazali da se sav višemesečni trud isplatio. Sve je to zapaženo i od strane sudija. Dobili smo brojne pohvale da smo najinteresantnija ekipa sa pravim timskim duhom, što nas dodatno raduje”, rekla je Rašić uz osmeh.

 

Niški studenti često sa međunarodnih takmičenja donose one najsjajnije medalje, koliko to znamo da cenimo ostaje da raspravljamo…

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage