Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Najbolji studenti iz cele Srbije u finalnom nadmetanju za Vipove stipendije
Datum:
08.03.2011
Izvor:
Vip mobile je ovog vikenda u Kovačici organizovao poslednji, finalni krug selekcije studenata, u okviru projekta stipendiranja „Budi Vip student”. Za titulu 20 Vip studenata nadmetalo se 40 finalista sa Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Tehničkog fakulteta „Mihailo Pupin“ i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Najbolje akademce očekuju atraktivne nagrade: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, ACER notebook računar, smart  telefon HTC Wildfire sa 15.000 dinara kredita, tri edukativna soft-skills seminara u okviru Vip kluba, predavanje stručnjaka Telekom Austria Grupe u okviru TAG kluba, kao i mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija. 

Ove godine među finalistima su bili najbrojniji studenti Fakulteta organizacionih nauka i Elektrotehničkog fakuleta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a zbirna prosečna ocena finalista tokom studija je 9, što svedoči o kvalitetu ovogodišnjih kandidata.

Učesnici finala uspešno su prošli prethodne dve faze konkursa. U prvom krugu, stručni žiri je selektovao kandidate na osnovu analize poslatog CV-ja (godina studija, prosečna ocena tokom studija, broj preostalih ispita, stipendije koje kandidat već poseduje, vannastavne aktivnosti i dosadašnje nagrade) i ocene odgovora na tri postavljena pitanja na engleskom jeziku. U drugi krug prošlo je 60 kandidata koji su na individualnim intervjuima imali priliku da pokažu zbog čega svoju budućnost vide baš u telekomunikacijama, koliko su ambiciozni i energični i koliki potencijal i želju za daljim učenjem i napredovanjem poseduju.

Tokom dva dana u Kovačici, finalisti su savladavali poslednje zadatke koji ih dele od titule Vip studenata. Kroz kreativne radionice i interaktivne igre stručnjaci  su pratili i ocenjivali ponašanje pojedinaca i timova u različitim situacijama i procenjivali njihove analitičke sposobnosti, kreativnost, komunikativnost, snalažljivost, liderske osobe, sklonost ka timskom radu, reakcije u konfliktnim situacijama i sposobnost za rad pod stresom.

U subotu, drugog dana radionice, studenti su u grupama radili na izradi „studije slučaja“ u okviru koje je trebalo da osmisle način promocije Vipovog mobilnog interneta među studentskom populacijom. Članovi stručnog žirija, Petar Đorđević, rukovodilac sektora za informacione komunikacione tehnologije i usluge u Vipu, dr Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu i doc. Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, ocenjivali su njihovo poznavanje telekomunikacija i drugih oblasti koje su prezentovali, kao i njihove prezentacijske veštine i nivo poznavanja engleskog jezika.

Odluka o Vip stipendistima četvrte generacije biće doneta 22. marta. 
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage