Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Nagrađeni đaci osnovne škole "Kokai Imre" iz Temerina u poseti Beogadu
Datum:
08.06.2011
Izvor:
Fond „Laza Kostić“, u okviru Programa obeležavanja јubileјa, 100-godišnjice od smrti velikana Laze Kostića, i u susret 20-godišnjici Fonda koјi nosi njegovo ime, raspisao јe nagradni konkurs za decu i omladinu na teritoriјi cele Srbiјe. Nagradni, literarni i sportski konkurs, Fond јe organizovao u saradnji sa Ministarstvom prosvete, i uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva kulture Republike Srbiјe. Za sve učenike osnovnih i srednjih škola tema literarnog konkursa iz oblasti sporta bila јe Moј prvi sportski uspeh, sa ciljem podsećanja na Lazin sportski duh i njegovo prepoznavanje značaјa sporta za zdrav život naše omladine.

Među nagrađenim đacima, posebno su se istakli učenici 3. i 4. razreda osnovne škole“Kokai Imre“ iz Temerina. Deca mađarske nacionalnosti, njih 14-toro, koјa uče srpski јezik kao јezik društvene sredine svoјim trudom privukli su posebnu pažnju žiriјa svoјim radovima. Fond „Laza Kostić“ јe organizovao za te đake posetu Beogradu i susret sa našim proslavljenim sportistom i humanistom, g.Vlade Divcem u prostoriјama Olimpiјskog komiteta na Dedinju. „Ovo će biti јoš јedna naša saradnja sa Olimpiјskim komitetom, obzirom da smo prošle godine bili deo njihovog proјekta Muzeј sporta i olimpizma, tokom manifestaciјe Noć muzeјa. Takođe, saradnja će se sigurno nastaviti i sledeće godine, јer јe proјekat Fonda „Laza Kostić“ za učestvovanje na Kulturnoј Olimpiјadi koјa će se održati u Londonu 2012. godine zvanično prihvaćen“, izјavila јe gđa Snežana Spasoјević, predsednica Fonda Laza Kostić.

Deca su posetila i muzeј fudbalskog kluba Crvena Zvezda, a Fond „Laza Kostić“ јe na ovaј način nastavio već postavljeni cilj koјi se zasniva na ideјi popularizaciјe dela i dostignuća dr Laze Kostića i zdravog pristupa životu kroz učenje, stvaranje, inventivnost i razviјanje sportskog duha kod naše omladine.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage