Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Više stipendista nego predhodnih godina
Datum:
01.12.2010
Izvor:
Stipendiju Fondacije za talentovane učenike i studente grada Valjeva u školskoj 2010./2011. godini, od 236 kandidata koliko se javilo na konkurs, dobilo je njih 188 što je za 37,23 odsto više nego predhodne godine. Od toga, stipendiju je dobilo 14 učenika osnovnih škola, 27 srednjoškolaca i 147 studenata.
 
Među učenicima osnovnih škola najveći broj stipendista je iz Muzičke škole, a sa zapaženim rezultatima na takmičenjima republičkog ranga gde su osvajali jedno od prva tri mesta među srednjoškolcima prednjače Gimnazijalci. Studenti dobitnici stipendija studiraju na 38 različitih visokoškolskih institucija u zemlji i na četiri u inostranstvu. Među studentima stipendistima najviše je onih koji pohađaju osnovne studije, a prosek ocena 10 u predhodnoj školskoj godini ostvarilo je čak njih dvanaestoro na devet različitih studijskih programa.
 
Stipendije, koje su bespovratna sredstva, u ovoj školskoj godini na mesečnom nivou za osnovce i srednjoškolce iznose 2500 dinara, a za studente 4500.
 
Govoreći o rezultatima konkursa na današnjoj konferenciji za novinare, prof. mr Branko Matić, predsednik Upravnog odbora Fondacije izrazio je zadovoljstvo zbog sve većeg interesovanja učenika da konkurišu i ostvare pravo na stipendiju. „Grad Valjevo ulaže velike napore da održi ovaj nivo finansiranja naših najboljih učenika, kojih je na sreću iz godine u godinu sve više, a  koji su ujedno i naš najveći resurs. Zato je potrebno, zbog većeg broja stipendista da u sledećoj godini povećamo sredstva na ovoj budžetskoj poziciji sa 7,5 na 10 miliona dinara. To će značiti da se iznos stipendija neće menjati i zato koristim priliku da još jednom uputim poziv privrednicima valjevskog kraja da pomognu Fondaciji, da postanu donatori i na taj način direktno podrže ovu našu izuzetno nadarenu decu. Ulaganjem u njih, uložiće i u budućnost ovog grada“, rekao je Matić.
 
On je najavio unapređenje rada Fondacije i reorganizaciju u narednom periodu i istako da Grad i građani Valjeva moraju naći način da zadrže ove mlade talentovane ljude koji će biti u prilici da svoje znanje, kao najznačajniji resurs, ulože u razvoj Valjeva.

Izvor: Grad Valjevo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage